DSP verifică ştrandurile şi piscinele

Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa a început controale la ştrandurile şi la piscinele din judeţul Dâmboviţa. Este verificată în primul rând respectarea condiţiilor de igienă, dar şi calitatea apei din bazine. Piscinele şi ştrandurile sunt intens folosite şi trebuie să asigure condiţii bune de igienă şi de calitate a apei. Se iau probe şi se fac analize.
în cadrul acţiunii de control tematic pentru verificarea conformităţii la prevederile legale a apelor de îmbăiere, au fost controlate 24 facilităţi de îmbăiere astfel:
– 21 piscine
– 3 bazine de înot.
Piscinele şi bazinele de înot controlate folosesc pentru îmbăiere apă din:
– reţea publică: 22
– surse proprii: 2
A fost verificată calitatea apei de îmbăiere la ora controlului prin determinarea/măsurarea parametrilor fizico-chimici şi nu s-au înregistrat neconfor-mităţi.
Tratarea apei de îmbăiere se realizează cu produse biocide avizate de Comisia Naţională pentru Produse Biocide, păstrate şi utilizate în condiţiile şi conform recomandărilor producătorului.
Monitorizarea calităţii apei de îmbăiere se realizează zilnic pentru parametri fizico-chimici şi lunar pentru cei microbiologici, în baza contractelor de prestări servicii încheiate cu Direcţia de Sănătate Publică Dâmboviţa. Nu s-au semnalat neconformităţi la prevederile Ordinului ministrului sănătăţii nr. 119 din 2014 ale parametrilor investigaţi. Toate facilităţile de îmbăiere au sisteme de filtrare/recirculare a apei şi se respectă obligaţia legală de primenire zilnică a apei.
Nu au fost identificate neconfor-mităţi în ceea ce priveşte numărul, starea de curăţenie şi funcţionarea anexelor sociale. Se asigură truse de prim ajutor la toate bazinele de înot/piscinele controlate.
Nu sunt amenajate puncte de prim ajutor la 8 piscine.
Nu se asigură supravegherea cu personal instruit/certificat în acordarea primului ajutor în cazul a 8 piscine.
Nu este întocmită/implementată procedura de gestionare a neconformităţilor în niciuna din piscinele controlate.
în ceea ce priveşte controlul zonelor naturale de îmbăiere, din informaţiile primite de la serviciul Supraveghere în sănătate publică din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Dâmboviţa şi de la unităţile administrativ teritoriale a reişit faptul că în judeţul Dâmboviţa nu există zone naturale de îmbăiere amenajate sau neamenajate.
Au fost stabilite termene de remediere a neconformităţilor semnalate şi au fost aplicate 5 avertismente.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Centrul Local de Combatere a Bolilor înteţeşte măsurile de prevenire a pestei porcine africane (PPA) în judeţul Dâmboviţa

Pentru a monitoriza eficient apariţia unor focare ale virusului pestei porcine africane (PPA) în judeţul Dâmboviţa şi pentru a mobiliza acţiunea comună, conjugată a autorităţilor publice şi ale administraţiei publice locale, a avut loc şedinţa extraordinară a Centrului Local de Combatere a Bolilor (CLCB), din ziua de 9 august a.c. […]