Published On: mie, iul. 26th, 2017

Drumurile forestiere, capcane pentru turişti

nichiduta.ro

Fiindcă mulţi vor merge la munte, jandarmii montani le oferă zece recomandări de aur pentru a putea evita accidentele nedorite în aceste zone şi pentru a fi în siguranţă.
înainte de a pleca în excursie, turiştii sunt rugaţi să se informeze corect în legătură cu itinerariul propus (dacă este accesibil, marcat sau dacă prezintă porţiuni periculoase), dar şi despre prognoza meteo, condiţiile climatice locale, starea de funcţionare a mijloacelor de transport pe cablu – acolo unde acestea există.
A doua recomandare a jandarmilor montani pentru turişti este să plece pe munte doar cu echipament adecvat anotimpului (din bagaj să nu lipsească lanterna, cuţitul, sacul de dormit, trusa de prim ajutor, busola/GPS, mijloace de aprins focul, telefonul mobil).
Turiştii sunt rugaţi să nu plece singuri la drum şi să aleagă traseele în funcţie de pregătirea fizică, tehnică şi psihică a celui mai slab din grup.
în al patrulea rând, turiştii sunt sfătuiţi să informeze jandarmii montani/salva-montiştii/cabanierul despre traseul ales şi să se înscrie în registrul de trafic al turiştilor, lăsând datele de contact notate acolo.
Turiştii sunt rugaţi să nu deterioreze amenajările turistice, marcajele sau indicatoarele, să folosească numai traseele marcate, să urmărească marcajele de pe traseu, să nu se abată de la traseu şi să evite scurtăturile.
Dacă apar dificultăţi pe traseu sau se înrăutăţeşte vremea, turiştii sunt rugaţi să se retragă la cea mai apropiată cabană.
Pe vreme rea (ceaţă, ger, viscol), turiştilor li se recomandă să se deplaseze în grup compact şi, din nici un motiv să nu rămână în urma grupului.
A noua regulă a jandarmilor montani către turişti este să nu consume băuturi alcoolice deoarece acestea diminuează capacitatea de efort când apare o situaţie de dificultate sau de risc la adresa integrităţii, sănătăţii sau a vieţii, turiştii sunt sfătuiţi să ceară ajutorul Jandarmeriei Montane prin intermediul numărului unic pentru apeluri de urgenţă 112, specificând, pe cât posibil datele de identificare ale persoanei care anunţă, ce s-a întâmplat, câte persoane au nevoie de ajutor, unde sunt persoanele aflate în dificultate, când s-a produs accidentul.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona Masivului Montan Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.034639 / 0749.058037 pentru a solicita sprijinul imediat al jandarmilor montani.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente