Dpt. Oana Vlăducă, Pro România. despre proiectul legislativ privind anularea amenzilor date pe durata stării de urgenţă Senatul a adoptat ieri o propunere legislativă iniţiată de pRo ROMÂNIA, ALDE şi UDMR pentru anularea amenzilor aplicate pe durata stării de urgenţă

Adrian NĂSTASE

In acest context, Oana Vlăducă, deputat Pro România, a amintit de decizia Curţii Constituţionale, care a admis sesizarea Avocatului Poporului, referitoare la amenzile care s-au dat în perioada stării de urgenţă: „Asta înseamnă că aceia care au primit amenzi şi le vor contesta în instanţă au toate şansele să scape de ele, dar că acestea nu se vor şterge de la sine.
Avem un număr de peste 300.000 de sancţiuni contravenţionale în valoare de peste 600 milioane lei (120 milioane euro). E un record de noaptea minţii, care a plasat România pe primul loc în Uniunea Europeană. Mai departe, suntem în situaţia în care cei peste 300.000 de români care au fost amendaţi se pot adresa instanţelor de judecată pentru anularea amenzilor. Vă închipuiţi ce ar însemna 300.000 de dosare pe rolul instanţelor? Blocarea totală a sistemului de justiţie. De aceea, cred că propunerea legislativă vine să salveze această situaţie incredibilă pe care au provocat-o „apostolii” amenzilor fără discernământ, domnii Orban şi Vela.”
Dacă legea va fi promulgată, procesele verbale de contravenţie emise pe durata stării de urgenţă se declară nule.De asemenea, la solicitarea titularilor,amen-zile care au fost achitate, total sau în parte, se restituie acestora.
Nu se anulează amenzile date pentru încălcarea măsurilor de izolare la domiciliu şi carantină, precum şi cele aplicate pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice. Proiectul merge spre aprobare la Camera Deputaţilor, care este for decizional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Dâmboviţa: 250 de locuri de muncă disponibile

Potrivit informaţiilor furnizate de agenţii economici privind locurile de muncă vacante, în baza de date a AJOFM Dâmboviţa sunt înregistrate la această dată 250 de locuri de muncă, din care 22 pentru persoanele cu studii superioare; 199 care se adresează persoanelor calificate în diverse meserii şi 29 de posturi pentru […]