DOUĂ VICTORII PENTRU ECHIPA NAŢIONALĂ SUB 20 DE ANI A ROMÂNIEI

Mihai ROŞOIU

Elevele lui Cătălin Tănase au învins Grecia şi Marea Britanie, ultima fiind răpusă după un meci de infarct.
Reprezentativa feminină de tineret a României a înregistrat, duminică seara, cea de-a doua victorie din cadrul Grupei A a FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, după ce a reuşit să dispună de incomoda selecţionată a Marii Britanii, cu scorul de 76-61 (15-26, 11-10, 32-17, 18-8). Astfel, România şi Lituania acumulează punctaj maxim după două runde în clasamentul Grupei A şi şi-au mărit considerabil şansele în lupta pentru calificarea în faza superioară. Luni seară, tot în Antonio Alexe Arena, cu începere de la ora 19:30, „Acvilele” vor da ochii cu naţionala Ucrainei, echipă care în runda inaugurală a fost foarte aproape de o mare surpriză, dar a pierdut în prelungiri în faţa Lituaniei, în vreme ce azi s-a impus clar în confruntarea cu Grecia, cu scorul de 71-54.
Arena Antonio Alexe din Oradea a găzduit duminică meciurile din runda a doua a FIBA U20 Women’s European Championship, Division B, presented by Banca Transilvania, în program aflânduse o nouă dispută a naţionalei noastre feminine de tineret, România întâlnind Marea Britanie într-un meci important în economia calificării din Grupa A. în primele două partide, Ucraina a avut o răbufnire de orgoliu după ce a pierdut în runda inaugurală, în prelungiri, în faţa Lituaniei, şi şi-a adjudecat o victorie lejeră în faţa Greciei, cu scorul de 71-54, iar în derby-ul Grupei B, Cehia a câştigat confruntarea cu Grecia, cu scorul de 75-69, la capătul unui spectacol baschetbalistic de înaltă ţinută. în ultimul meci din Arena Antonio Alexe, România a dat piept cu Marea Britaniei, miza fiind una extrem de importantă pentru economia calificării din Grupa A. Având deja un eşec înregistrat în prima rundă, Marea Britanie a avut un start mai bun, baschetbalistele din Insulă fiind conştiente de faptul că o nouă înfrângere le-ar elimina din cursa pentru promovarea în primul eşalon. Astfel, ceva mai concentrate în ofensivă şi mult mai mobile în defensivă, britanicele au forţat nota pe durata primul sfert şi s-au distanţat pe tabelă după primele zece minute până la 26-15. în cel de-al doilea sfert, „Acvilele” găsesc soluţii optime pentru a anihila atacurile adverse, dar ratările şi greşelile individuale au făcut ca diferenţa să se menţină până la pauză în favoarea oaspetelor, Marea Britanie intrând la vestiare cu un avans de zece lungimi, scor 36-26, după ce Alina Podar a realizat un „buzzer beater” de la mijlocul terenului!
La revenirea de la vestiare, unde staff-ul tehnic coordonat de Cătălin Tănase a reuşit să motiveze serios echipa, România reintră pe teren mult mai decisă şi după numai trei minute de joc „Acvilele” reuşesc să refacă handicapul şi chiar să preia conducerea, scor 37-36 în min. 23, Podar, Popescu şi Ferariu mărind ritmul şi speculând prompt erorile britanicelor. Oaspetele caută să se desprindă din nou, dar România este decisă să nu mai cedeze iniţiativa, rând pe rând Armanu, Ferariu, Popescu, Vîrjoghe, Podar, Părău şi Demeter reuşind să adune puncte importante la zestrea tricoloră. în aceste condiţii, finalul celui deal treilea sfert ne găseşte în avantaj, scor 58-53, iar ultimele zece minute se anunţă a fi incendiare. Cu o apărare ermetică şi extrem de mobilă în jurul spaţiului de trei secunde, şi cu Podar, Părău şi Armanu în formă deosebită, România forţează câteva minute desprinderea, dar Marea Britanie nu se predă. în cele din urmă, după o nouă perioadă de echilibru, Podar şi Armanu marchează din nou de la mare distanţă şi duc scorul la 70-60 în min. 37, moment din care doar tricolorele au mai contat pe teren. Astfel, după un meci dramatic şi spectaculos, România se impune în faţa Marii Britanii, cu scorul 76-61, şi acumulează la fel ca şi naţionala Lituaniei, punctaj maxim în clasamentul Grupei A.
Conform datelor oficiale, punctele victoriei au fost aduse de PODAR (25 p, 4×3, 3 rec, 2 pase, 2 int), PĂRĂU (17 p,
1×3, 4 rec, 2 int), E. ARMANU (12 p, 4×3,
1 pasa), FERARIU (8 p, 2 rec, 5 pase, 2 int), POPESCU (5 p, 1×3, 6 rec, 5 pase, 3 int), DEMETER (4 p, 1 rec, 1 pasa), VÎRJOGHE (4 p, 4 rec, 1 pasa), GHIŢĂ (1 p, 2 rec, 1 pasa). A mai evoluat ORBAN.
Aseară, în cadrul celei de-a treia etape din Grupa A, România a primit replica puternicei naţionale a Ucrainei, echipă care în runda inaugurală a fost foarte aproape de o mare surpriză, dar a pierdut în prelungiri în faţa Lituaniei, în vreme ce azi s-a impus clar în confruntarea cu Grecia, cu scorul de 71-54. Partida va avea loc tot Arena Antonio Alexe, cu începere de la ora 19:30.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Marele Duckadam, cuvinte de laudă pentru târgovisteanul din lotul FCSB "ANDREI VLAD MERITĂ SĂ FIE TITULAR"

Duckadam îl vrea pe Andrei Vlad titular. Helmuth Duckadam, preşedintele de imagine al roş-albaştrilor, consideră că Andrei Vlad nu trebuie ţinut prea mult timp rezervă la FCSB deoarece este un portar care merită să primească o nouă şansă din partea lui Nicolae Dică. Edi Stăncioiu a fost îndepărtat de la […]