Dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra siguranţiei circulaţiei pe drumurile publice

Poliţiştii de la rutieră au acţionat pe principalele drumuri, de pe raza judeţului Dâmboviţa, pentru prevenirea săvârşirii unor fapte care ar putea pune în pericol siguranţa circulaţiei pe drumurile publice.
Astfel, o femeie de 51 de ani şi doi bărbaţi de 55, respectiv 31 de ani, au fost surprinşi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme pe raza localităţilor Târgovişte, Văleni şi Cuparu, deşi se aflau sub influenţa băuturilor alcoolice.
În urma testării cu aparatul etilotest, cei în cauză au prezentat alcoolemii cu o valoare peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Alţi doi bărbaţi de 20 şi 21 de ani, au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autoturisme, pe raza localităţilor Mogoşani şi Târgovişte, fără a poseda permise de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Un alt bărbat de 32 de ani, este cercetat de poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Titu după ce ar fi condus un autoturism pe raza localităţii Potlogi, unde ar fi intrat în coliziune cu un autovehicul staţionat. În urma coliziunii, conducătorul auto a fost rănit, iar în urma verificărilor efectuate, poliţiştii au constatat că bărbatul nu poseda permis de conducere şi că autoturismul avea montate plăcuţe cu număr de înmatriculare fals.
Totodată, poliţiştii au procedat şi la testarea cu aparatul etilotest a conducătorului auto, acesta prezentând o alcoolemie cu o valoare peste 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat. În toate cazurile, poliţiştii au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii unor infracţiuni contra siguranţiei circulaţiei pe drumurile publice, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie prin unitatea de parchet competentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Jandarmii dâmboviţeni au executat zilnic misiuni de verificare a respectării măsurilor adoptate de autorităţi în contextul epidemiologic

În perioada 14- 20 decembrie a.c., sub autoritatea Instituţiei Prefectului, alături de celelalte instituţii cu atribuţii în domeniu au fost desfăşurate acţiuni de verificare în zonele aglomerate, în mijloacele de transport în comun, pieţe şi parcuri pentru verificarea respectării măsurilor adoptate în contextul stării de alertă. De asemenea, au continuat […]