Dosare penale cu iz de alcool

Şofatul este incompatibil cu alcoolul, acesta reprezentând una dintre principalele cauze generatoare de accidente rutiere. Persoanele care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice, depistate în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge, riscă pedeapsa cu închisoarea de la 1 la 5 ani sau amendă. Pe timpul cercetării penale, permisul de conducere este reţinut, fără drept de circulaţie. În ceea ce priveşte refuzul, împotrivirea ori sustragerea conducătorului unui autovehicul de a se supune prelevării mostrelor biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 5 ani.
La data de 12 mai a.c., un bărbat, în timp ce se deplasa cu un autoturism pe raza localităţii Văcăreşti, a pierdut controlul asupra direcţiei de deplasare şi s-a răsturnat în afara părţii carosabile. Din impact, au rezultat doar pagube materiale. În urma testării cu aparatul etilotest, conducătorul auto a prezentat o alcoolemie cu o valoare de 1,22 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, poliţiştii din cadrul Formaţiunii Rutiere Moreni au oprit în trafic un autoturism condus de un bărbat din localitatea I.L. Caragiale. Întrucât emana halenă alcoolică, poliţiştii i-au solicitat testarea cu aparatul etilotest şi recoltarea de probe biologice, însă acesta a refuzat. Totodată, un şofer, aflat în stare de ebrietate, a fost surprins de poliţişti pe raza comunei Poiana. Din verificările efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul avea o alcoolemie de 0,48 mg/l alcool pur în aerul expirat. Pe numele celor în cauză, poliţiştii au întocmit dosare penale, urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Acţiunile întreprinse în cazul cireşelor incorect etichetate, provenite din Turcia

Ca urmare a celor semnalate în spaţiul public, ANSVSA s-a autosesizat şi a prelevat probe din lotul de cireşe incorect etichetat. În urma analizelor probelor s-a infirmat prezenţa pesti-cidelor imazalil şi tiabendozol, dar a fost depistat un alt pesticid, dimetoat, la care s-au înregistrat depăşiri ale limitelor admise. Limita maximă […]