Doi turişti rătăciţi în munţii Bucegi au fost salvaţi de jandarmi şi salvamontişti

În urma unui apel telefonic, jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii au intervenit pe un traseu turistic din munţii Bucegi, în sprijinul unor tineri.
Turiştii se aflau într-o drumeţie pe traseul montan Bolboci-Şaua Strungă-Padina.

La un moment dat, în zona Strunga Mică, din cauza condiţiilor meteorologice nefavorabile, respectiv ceaţă densă, cei doi nu au mai observat marcajul de pe traseu şi s-au rătăcit, solicitând astfel ajutorul salvatorilor montani.
Ajunşi în zonă, jandarmii de la Postul Montan Peştera şi salvamontiştii din cadrul Serviciului Salvamont Salvaspeo Dâmboviţa i-au condus pe tinerii în vârstă de 23, respectiv 25 de ani, în condiţii de siguranţă până la un loc de cazare din zona Bolboci. Cei doi bucureşteni nu au necesitat îngrijiri medicale, în prezent fiind în afara oricărui pericol.
Turiştii aflaţi în dificultate în zona munţii Bucegi pot apela cu încredere numărul unic de urgenţă „112” sau numerele de telefon 0749.058037/ 0749.034639 pentru a solicita sprijinul jandarmilor montani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ACŢIUNI AMPLE DE VERIFICARE A RESPECTĂRII MĂSURILOR DE PROTECŢIE PE RAZA JUDEŢULUI DÂMBOVIŢA

Poliţiştii, împreună cu celelalte structuri ale M.A.I. şi instituţii cu atribuţii de control, au acţionat atât în uniformă, cât şi în civil, pentru verificarea modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pan-demiei de COVID-19.Astfel, în ultimele 24 de […]