Published On: mar, iul. 24th, 2018

Doar câteva zile până la cea mai lungă eclipsă a secolului

nichiduta.ro

Cea mai lungă eclipsă de lună a scolului XXI se apropie cu paşi repezi!
Luna Plină şi eclipsa de Lună vor avea loc în noaptea de 27 spre 28 iulie, fenomenul fiind unul extrem de rar şi de spectaculos.
Super-eclipsa se apropie cu paşi repezi. Astronomul Bruce McClure a afirmat că eclipsa de Lună va dura o oră şi 43 minute, va dura aproximativ patru ore până când va trece de umbra Pământului.
Eclipsa din iulie va fi cu 40 de minute mai lungă decât Superluna albastră sângerie ce a avut loc în ianuarie 2018. McClure estimează că eclipsa totală de Lună va cuprinde eclipse parţiale ce vor începe de la 2:24 p.m. EST (21:24, ora României) până la 6:29 p.m. EST (01:29, ora României).
Eclipsa de Lună 2018 va fi vizibilă pe întregul glob şi va conţine culorile specifice ale unei „Luni sângerii”.
Această eclipsă de Lună din 2018 va avea o durată îndelungată din cauza datei în care are loc. Pe 27-28 iulie (în funcţie de locul în care te afli) are loc atât Luna Plină, cât şi apogeul lunar, când satelitul natural se va afla la cel mai îndepărtat punct de Pământ.
Astfel, aceste două fenomene ce au loc simultan provoacă o eclipsă lunară extinsă. Cea mai lungă durată a unui astfel de fenomen poate fi de o oră şi 47 de minute. Durata eclipsei totale de Lună din 27 iulie 2018 va fi de o oră şi 43 de minute. Eclipsa este vizibilă în întregime de pe teritoriul României la începutul serii de 27 iulie.
Momentul maxim al eclipsei totale de Lună are loc la ora 23.22. Sursa: Realitatea.net (M.C.)

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro