Published On: joi, aug. 8th, 2013

Distracţie interactivă la Centenarul Lupişorilor

nichiduta.ro

centrul lupisorilorNu cu mult timp în urmă, scriam despre dăruirea şi bucuria micilor cercetaşi de a descoperi lucruri noi. Prin aceste lucruri, dar şi implicarea în proiectul local „Fieni – Oraş de cercetaş”, lupişori din patrula Petale Roz, însoţiţi de doi lideri adulţi, au participat la Centenarul lupişorilor de la Palatul Mogoşoaia, în perioada 28 iulie – 2 august 2013, sprijiniţi fiind de primăria oraşului Fieni.
„Lupişorii din Fieni au luat parte timp de şase zile, alături de alţi 250 de copii şi lideri adulţi din toată ţara, la activităţi pline de aventură, jocuri, creativitate şi voie bună.
În prima zi, lupişorii din cele 30 de patrule prezente şi-au montat corturile, s-au împrietenit unii cu alţii cu ajutorul jocurilor de cunoaştere, apoi au participat cu toţii la deschiderea oficială a Centenarului lupişorilor. Ziua a doua a fost plină de provocări pentru micii cercetaşi. După înviorarea de dimineaţă, cu toţii au participat prin rotaţie, la mai multe ateliere: orientare, supravieţuire, noduri utile, educaţie sanitară, cine ştie câştigă, atelier spiritual, pictură şi olărit. Seara s-au bucurat împreună, expunându-şi costumele şi măştile la carnaval.
În cea de-a treia zi, probele au devenit şi mai dificile. Jocul de strategie „Lumea apelor”, precum şi realizarea unei machete a domeniului Mogoşoaia au pus pe toată lumea la grea încercare. La final de zi, lupişorii din fiecare patrulă şi-au prezentat proiectul local, făcând astfel cunoscută şi celorlalţi implicarea lor în comunitate. Cu siguranţă, cea mai aşteptată a fost ziua a patra, o zi plină jocuri şi aventură: pânza de păianjen, labirintul, plasa de căţărare sau tiroliana au fost tot atâtea provocări, cărora cer-cetaşii le-au făcut faţă! Încântaţi de această zi minunată, la sfârşitul zilei s-au adunat cu toţii, pentru a primi în rândurile cercetaşilor câţiva lupişori care şi-au depus promisiunea într-un cadru festiv. Ultima zi de activităţi a fost dedicată capitalei. Vizita la Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” şi la Muzeul Naţional de Istorie Naturală „Grigore Antipa” au fost prilejuri de încântare şi surse de noi informaţii pentru cercetaşi.
Seara, după ce toţi temerarii, exploratorii, seniorii şi liderii din campurile regionale au sosit la Palatul Mogoşoaia, a început ceremonia oficială de deschidere a evenimentului naţional dedicat centenarului cercetăşiei, la care au participat circa 1.000 de cercetaşi din toată ţara. Un eveniment cu adevărat incendiar, cu muzică, dans şi artificii, dar şi cu momentele solemne ale intonării imnului şi ridicării steagurilor.
În ultima zi, cercetaşii lupişori, după ce şi-au primit diplomele şi au strâns tabăra, şi-au luat rămas bun de la noii prieteni, cu promisiunea că se vor revedea vara viitoare.
Centenarul a continuat până pe 7 august 2013, iar în zilele de 3-4 august 2013, la Palatul Mogoşoaia, s-a desfăşurat cel mai mare târg de educaţie nonformală, organizat cu ocazia centenarului cercetăşiei”, a declarat Ileana Bocanciu, coordonator programe – ONCR – Centrul Local „Naparis”.

eJobs

About the Author

-

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro