Published On: joi, oct. 26th, 2017

Disperare la Gura Foii Autorităţile locale cer Ministerului Mediului să ia măsuri în cazul ursului care a terorizat comuna Gura Foii

nichiduta.ro

Disperare pentru locuitorii şi administraţia comunei dâmboviţene Gura Foii. Ursul care a atacat zilele trecute de mai multe ori, câteva gospodării din localitate a venit din nou, în noaptea de luni spre marţi într-o gospodărie şi luat cu totul un câine. Ursul care a terorizat comuna Gura Foii, nu se sfieşte să se apropie de locuinţele oamenilor. Primarul comunei Gura Foii, Radu Georgescu este într-o alertă maximă şi îi sfătuieşte pe concetăţeni să evite deplasările în zone unde ar putea să se întâlnească cu sălbăticiunea iar odată cu lăsarea întunericului să nu mai iasă prin gospodării pentru a evita orice pericol.
Mai mult, edilul Radu Georgescu face apel şi la autorităţile centrale să intervină de urgenţă, adică foarte clar şi răspicat să se emită urgent ordin de împuşcare pentru acest urs. Ceea ce este mai grav, există pericolul iminet ca acest urs să atace şi oameni.
Autorităţile locale au solicitat şi sprijin autorităţilor judeţene care s-au reunit în Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Dâmboviţa în cadrul căruia a fost emisă o hotărâre prin care s-a dispus recoltarea prin împuşcare a acestui exemplar. Împuşcarea ursului este întârziată şi asta pentru că durează mult obţinerea autorizaţiilor de vânătoare. Oamenilor şi autorităţilor locale din Gura Foii nu le rămâne decât să îşi ia singuri măsuri de protecţie.
Din informaţiile pe care le deţinem până la această oră, în cursul zilei de luni, gestionarul fondului cinegetic responsabil teritorial ar fi trebuit să solicite acordul pentru recoltarea prin împuşcare autorităţii publice centrale pentru protecţia mediului, respectiv Direcţiei pentru Biodiversitate din cadrul Ministerului Mediului, având ulterior obligaţia de identificare şi eliminare a acestui exemplar.
Luni după-amiază, în comuna Gura Foii a fost şi prefectul judeţului Dâmboviţa, Antonel Jîjîie.

eJobs

About the Author

Displaying 1 Comments
Have Your Say
  1. Paiu Cristian spune:

    Alaltaieri,ursul de care vorbiti era in comuna Finta-aproape de granita cu judetul Prahova.In calitate de corespondent va spun ca acum se indreapta spre Cristeasca sau Bujoreanca.A trecut de Ibrianu.Poate – l vor captura bucurestenii cand e aproape prea tarziu in cazul in care ajunge in Bucuresti.

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro