Discursuri bine ţintite şi mult entuziasm la lansarea candidaţilor Pro România

Câteva mii de membri şi simpatizanţi Pro România, din toate judeţele ţării, au participat, la Romexpo, la evenimentul de lansare a candidaţilor pentru alegerile europarlamentare din 26 mai. Pavilionul rezervat a fost neîncăpător pentru cei veniţi la întâlnirea cu preşedintele Victor Ponta şi ceilalţi lideri ai partidului- Daniel Constantin, prim -vicepreşedinte, Sorin Câmpeanu, fost premier, preşedinte al Asociaţiei Rectorilor, Nicolae Bănicioiu, comisarul European Corina Creţu, Mihai Tudose, de asemenea fost prim-ministru al României şi, bineînţeles, cu candidaţii, toţi unul şi unul.
Organizaţia Pro România Dâmboviţa a fost foarte bine reprezentată de o delegaţie numărând peste 300 de oameni, din care n-au lipsit coordonatorul Georgică Dumitru , dpt. Oana Vlăducă, senatorul Adrian Ţuţuianu, purtătorul de cuvânt Cătălin Olteanu, aflat şi el pe o poziţie onorantă pe lista de candidaţi a partidului.
Victor Ponta şi comisarul european pentru Dezvoltare Regională, Corina Creţu, deschid lista de candidaţi a Pro România pentru alegerile din 26 mai, aceştia fiind urmaţi de un alt fost prim-min-istru al României, Mihai Tudose şi de Iurie Leancă, la rândul său fost premier al Republicii Moldova. Următoarele locuri sunt ocupate de Geanina Puşcaşu, Gabriela Podaşcă, Cristian Cosmin, Ioana Petrescu, Mihai Sturzu şi Ionela Danciu.
Ordinea a fost aceeaşi pentru primii trei vorbitori, care au avut mesaje clare, mobilizatoare şi de promovarea a valorilor europene, inclusiv în modul de a face politică. Primul şi unul dintre cele mai importante a fost lansat chiar de preşedintele Victor Ponta, care a spus că proiectul Pro România n-a fost făcut nici pentru funcţii , nici pentru ca iniţiatorii să aibă de unde să se întoarcă în PSD:”Cea mai importantă provocare, în acest moment, pentru noi toţi, cei din Pro România, este să arătăm că nu ne întoarcem niciodată în timp. Nu ne întoarcem niciodată faţă de cei pe care azi îi criticăm. Mergem doar înainte şi Pro România este un partid pentru viitor, nu un proiect de etapă, care să ne întoarcă în timp.”
Comisarul european Corina Creţu, locul II pe lista de candidaţi, a explicat de ce România trebuie să continue parcursul alături de partenerii europeni, a vorbit despre eforturile depuse pentru ca ţara noastră să primească bani mai mulţi în viitorul exerciţiu financiar dar nu i-a uitat nici pe guvernanţii care, „din lipsă de competenţă sau interes”, au ratat ocazie după ocazie. Şi-a exprimat regretul că în mandatul său n-a putut semna contracte de finanţare nici pentru autostrăzi, nici pentru spitalele regionale şi nici pentru alte proiecte de care românii şi economia românească au atâta nevoie. Iurie Leancă, prim-ministrul care a avut curajul să întoarcă Republica Moldova cu faţa spre Europa, a vorbit cu sufletul şi a emoţionat întreaga asistenţă atunci când a transmis strigătul fraţilor români de peste Prut:”Doar pe voi vă avem !” Au urmat la cuvânt Daniel Constantin, Sorin Câmpeanu, Nicolae Bănicioiu şi Adrian Ţuţuianu, fiecare introducând o personalitate recunoscută în domeniul în care au activat ca miniştri cu bune rezultate: Dorin Cojocaru, din Teleorman, preşedintele Asociaţiei Patronale din Industria Laptelui; Marius Nistor, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”; Clara Matei, preşedintele Asociaţiei Medicilor Rezidenţi din România şi general maior în rezervă Vasile Roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

288 de persoane selectate în vederea angajării la Bursa generală a locurilor de muncă

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Dâmboviţa, în parteneriat cu Consiliul Judeţean Dâmboviţa, a organizat la sfârşitul săptămânii trecute Bursa Generală a Locurilor de Muncă. Evenimentul s-a desfăşurat în Târgovişte, la Clubul Studenţilor, cu participarea a 56 se agenţi economici, cu patru mai mulţi decât se anunţaseră iniţial, fiind […]