Published On: vin, feb. 8th, 2019

Directorul CJAS Dâmboviţa, revocat din funcţie prin Ordin al Preşedintelui CNAS

nichiduta.ro

În data de 5 februarie 2019, Preşedintele CNAS, însoţit de Corpul de Control al instituţiei şi de Directorul de Resurse Umane, a efectuat o verificare inopinată la sediul CAS Dâmboviţa, în urma căreia a dispus revocarea din funcţia exercitată cu delegaţie a Niculinei Sandu.
ín cursul verificării s-a constatat că solicitanţii nu aveau acces în sediul CAS Dâmboviţa la orele 15.30, deşi toate casele judeţene au obligaţia, conform HG nr. 1723/2004, ca programul de lucru cu publicul să fie zilnic între orele 8.30 -16.30, iar o zi pe săptămână între orele 8.30 – 18.30.
Totodată, analiza modului de îndeplinire a obligaţiilor asumate prin contractul de management a dus la constatarea mai multor nereguli grave în activitatea de contractare şi decontare a serviciilor medicale, eficienţa scăzută a acţiunilor structurii de control din cadrul CAS precum şi alte deficienţe care afectează, în ultimă instanţă, persoanele asigurate.
Pentru realizarea unui management eficace şi de calitate la nivel local, numirea temporară a unei persoane care să exercite cu delegare funcţia de PDG va fi decisă pe baza planurilor de management ce vor fi depuse la Preşedintele CNAS de angajaţii CAS Dâmboviţa care optează în acest sens şi îndeplinesc condiţiile legale de numire.
„Pentru CNAS respectul faţă de asigurat şi accesul asiguratului la tratamente sunt priorităţi. Imi doresc să nu existe persoane asigurate care să fie private, sub o formă sau alta, de servicii medicale de calitate”, a declarat Preşedintele CNAS, Adriana Cotel.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro