Direcţia Silvică Dâmboviţa -preocupare pentru asigurarea lemnelor de foc pentru populaţie

Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, Direcţia Silvică Dâmboviţa încheie primul semestru cu un bilanţ excelent, cu depăşiri importante atât la indicatorii economici cât şi la principalele lucrări pentru regenerarea fondului forestier. Potrivit dr. Ing. Costel Preda, directorul general al instituţiei, în primele cinci luni s-a reuşit realizarea integrală a programului pe primul semestru, fiind realizată o cifră de afaceri de 293 miliarde lei vechi (60% din cifra de afaceri propusă la 12 luni), cu un profit de 36 miliarde de lei. Pe lângă celelalte activităţi, extrem de profitabilă s-a dovedit în acest an valorificarea plantelor medicinale, vorbind aici despre florile de soc şi de tei, vândute cu nu preţ dublu comparativ cu anul trecut.
Incă de la începutul anului, a mai spus directorul general Costel Preda, o prioritate la nivelul Direcţiei Silvice Dâmboviţa a rămas asigurarea lemnelor de foc pentru populaţie. Interesul silvicultorilor este să asigure cât mai multă masă lemnoasă pentru cetăţenii judeţului, care sunt rugaţi să se aprovizioneze şi în această perioadă, nu numai în lunile de la sfârşitul anului. Din totalul de 155000 mc, cât este cota din acest an, Direcţia Silvică evploatează şi pune în vânzare către persoanele fizice, potrivit reglementărilor în vigoare, 77000 de metri cubi de lemn de foc, în depozite la drumuri auto. Populaţia se poate aproviziona de la toate ocoalele silvice din subordine şi la cele mei mici preţuri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Vacanţă mai scurtă

Potrivit unui ordin al ministrului Educaţiei, anul şcolar 2018-2019 va începe pe 10 septembrie şi însumează 168 de zile lucrătoare (34 de săptămâni): semestrul I – 10 septembrie 2018 – 1 februarie 2019 şi semestrul al Il-lea, între 11 februarie 2019 – 14 iunie 2019. Vacanţele elevilor din toate ciclurile […]