Published On: vin, iun. 22nd, 2018

Direcţia Silvică Dâmboviţa -preocupare pentru asigurarea lemnelor de foc pentru populaţie

nichiduta.ro

Aşa cum ne-am obişnuit în ultimii ani, Direcţia Silvică Dâmboviţa încheie primul semestru cu un bilanţ excelent, cu depăşiri importante atât la indicatorii economici cât şi la principalele lucrări pentru regenerarea fondului forestier. Potrivit dr. Ing. Costel Preda, directorul general al instituţiei, în primele cinci luni s-a reuşit realizarea integrală a programului pe primul semestru, fiind realizată o cifră de afaceri de 293 miliarde lei vechi (60% din cifra de afaceri propusă la 12 luni), cu un profit de 36 miliarde de lei. Pe lângă celelalte activităţi, extrem de profitabilă s-a dovedit în acest an valorificarea plantelor medicinale, vorbind aici despre florile de soc şi de tei, vândute cu nu preţ dublu comparativ cu anul trecut.
Incă de la începutul anului, a mai spus directorul general Costel Preda, o prioritate la nivelul Direcţiei Silvice Dâmboviţa a rămas asigurarea lemnelor de foc pentru populaţie. Interesul silvicultorilor este să asigure cât mai multă masă lemnoasă pentru cetăţenii judeţului, care sunt rugaţi să se aprovizioneze şi în această perioadă, nu numai în lunile de la sfârşitul anului. Din totalul de 155000 mc, cât este cota din acest an, Direcţia Silvică evploatează şi pune în vânzare către persoanele fizice, potrivit reglementărilor în vigoare, 77000 de metri cubi de lemn de foc, în depozite la drumuri auto. Populaţia se poate aproviziona de la toate ocoalele silvice din subordine şi la cele mei mici preţuri.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro