Published On: vin, dec. 16th, 2016

Direcţia Silvică Dâmbovifa se menţine în topul subunităţilor Romsilva

nichiduta.ro

Cu puţin înainte de sfârşitul anului, dr. ing. Costel Preda, directorul Direcţiei Silvice Dâmboviţa a prezentat câţiva dintre indicatorii economici şi tehnici, care plasează unitatea printre primele din ţară.
Chiar dacă, în comparaţie cu alte direcţii, DSD administrează o suprafaţă mai mică de fond forestier, anul acesta a fost atinsă o cifră de afaceri de 40 de milioane de lei, profitul rezultat fiind de 3,5 milioane de lei. Acest lucru a fost posibil printr-o activitate susţinută, prin care Direcţia Silvică Dâmboviţa a reuşit să exploateze, în regie proprie, peste 40% din cota de 148.500 mc de masă lemnoasă recoltată şi valorificată din pădurile proprietate de stat. Directorul Costel Preda a ţinut să precizeze că această cantitate de masă lemnoasă a fost pusă la dispoziţia UAT-urilor, prioritară fiind aprovizionarea populaţiei cu lemne de foc.
Rezultate peste cifrele programate au fost obţinute la recoltarea şi valorificarea frunctelor de pădure şi ciupercilor, dar mai ales la lucrările de regenerare a pădurilor. Au fost efectuate împăduriri pe 195 de hectare faţă de 74 ha programate şi lucrări de îngrijire, degajări, curăţiri şi rărituri pe 2700 hectare, ceea ce înseamnă un plus de 24% faţă de programul propus.Toate aceste realizări au permis conducerii Direcţiei Silvice Dâmboviţa să achite integral drepturile salariale şi să asigure echipamentul necesar, conform contractului colectiv de muncă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro