„Dincolo de aparenţe”

In zilele de 7, 8 şi 9 noiembrie a.c., poliţiştii de la prevenire au desfăşurat activităţi în cadrul Proiectului de prevenire a delincvenţei juvenile „Dincolo de aparenţe” organizate în parteneriat cu Penitenciarul Găeşti, Penitenciarul Mărgineni, Penitenciarul de Femei Ploieşti-Târgşorul Nou, I.S.J Dâmboviţa şi Facultatea de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte. Astfel, miercuri, 7 noiembrie a.c., activitatea s-a desfăşurat la Penitenciarul Găeşti, unde au participat elevii Liceului nr. 4 „Constantin Brâncoveanu” din Târgovişte. De asemenea, în ziua de 8 noiembrie a.c., activitatea s-a desfăşurat la Şcoala Gimnazială Răzvad cu participarea a două persoane private de libertate aflate în custodia Penitenciarului Găeşti, iar vineri, 9 noiembrie a.c., la Penitenciarul Mărgineni, unde au fost prezenţi studenţi din cadrul Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative din cadrul Universităţii „Valahia” din Târgovişte.
Cei prezenţi la activitate, au avut ocazia să afle direct de la persoanele private de libertate ce înseamnă viaţa după gratii şi au avut posibilitatea să vadă care sunt condiţiile pe care unitatea de detenţie le asigură acestora. Prin activităţile derulate în cadrul proiectului se propune o intervenţie complexă care cuprinde informarea, formarea şi transpunerea în situaţii de fapt, atât pentru tinerii elevi, cât şi pentru alţi actori implicaţi (şcoala, familia şi persoanele private de libertate).
Activitatea are ca obiectiv valorificarea potenţialului educativ al experienţelor de viaţă al deţinuţilor, prin transmiterea unor mesaje antiin-fracţionale tinerilor, în vederea prevenirii şi combaterii faptelor de violenţă în şcoală, creşterea gradului de informare a tinerilor elevi de liceu despre răspunderea penală a minorilor, consecinţele imediate suportate de un minor în această situaţie şi o minimă pregătire juridică antiinfracţională, formarea unor atitudini de rezistenţă la presiunea grupului şi modalităţi de selecţie a antura-jelor fără risc infracţional.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Primăria Moreni, judeţul Dâmboviţa

Primăria Moreni, judeţul Dâmboviţa