Published On: joi, nov. 21st, 2019

Din toamna viitoare, elevii vor avea mai puţine ore de curs

nichiduta.ro

A fost promulgată şi va intra în vigoare, din toamna viitoare, legea care prevede că numărul de ore alocat disciplinelor din pla-nurile-cadru de învăţământ este, în medie, 20 de ore pe săptămână la învăţământul primar, 25 de ore pe săptămână la învăţământul gimnazial şi în 30 de ore pe săptămână la învăţământul liceal.
Potrivit aceluiaşi act normativ, prevederile privind reducerea numărului de ore „intră în vigoare începând cu anul şcolar 2020-2021”. Legea Educaţiei Naţionale a fost modificată prin introducerea un nou articol, care urmăreşte combaterea fenomenului de bullying: „În unităţile de învăţământ şi în toate spaţiile destinate educaţiei şi formării profesionale sunt interzise comportamentele care constau în violenţa psihologică – bullying”.
Până la promulgare, legea prevedea că numărul de ore minim şi cel maxim sunt stabilite de ministrul Educaţiei prin ordin de ministru. Astfel, în acest an şcolar, elevii de la clasa pregătitoare învaţă 19-20 de ore pe săptămână (au maximum un opţional), cei de la clasele I, a ll-a şi a lll-a au minimum 20 -maximum 21 de ore, iar la clasa a lV-a elevii au minimum 21 de ore şi maximum 22 de ore. Elevii de clasa a V-a au 26-28 de ore pe săptămână, elevii de clasa a Vl-a au 28-30 de ore pe săptămână, elevii de clasa a Vll-a au 31-33 de ore, iar clasa a Vlll-a are 31-34 ore pe săptămână.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro