Din ianuarie 2018, 500 de euro pentru fiecare copil din România

Deşi ar fi trebuit acordaţi încă din 2013, autorităţile au tot amânat aplicarea prevederii legale care le oferă copiilor acest drept. Fostul Executiv stabilise ca aceşti bani să fie acordaţi începând din luna martie a acestui an, iar la începutul anului, noul Guvern a mai amânat o dată acordarea lor, până în 2018. Statul s-a angajat să acorde, în scop educaţional, 500 de euro pentru fiecare copil născut după data intrării în vigoare a Legii educaţiei naţionale nr. 1/2011, adică după 9 februarie 2011. Obligaţia este prevăzută chiar în acest act normativ, împreună cu condiţiile în care se vor acorda banii pentru educaţie. iniţial, suma de bani trebuia acordată din 2013, însă Guvernul a tot amânat aplicarea efectivă a prevederilor legale în cauză. Fostul Guvern stabilise anul trecut, prin OUG nr. 99/2016, ca aceşti bani să fie acordaţi începând din luna martie a acestui an. Cu toate acestea, copiii nu primesc nici în 2017 banii pentru educaţie, pentru că o nouă amânare a fost stabilită prin Ordonanţa de urgenţă a Guvernului nr. 9/2017. Concret, copiii ar putea primi aceşti bani abia din 1 ianuarie 2018, potrivit actului, dacă autorităţile nu vor decide atunci asupra unei noi amânări.
Până atunci, autorităţile vor trebui să adopte şi normele suplimentare necesare pentru aplicarea prevederii din Legea educaţiei – în caz contrar, posibilitatea unei alte amânări nu este exclusă nici din 2018 încolo. (MC.)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

S-A LANSAT APELUL DE PROIECTE PENTRU EXTINDEREA SISTEMULUI DE CADASTRU

Autoritatea de Management a Programului Operaţional Regional (AM POR) a lansat, marţi, 12 septembrie, apelul de proiecte cu numărul POR/2017/11/11.1/1, Axa prioritară 11 – Extinderea geografică a sistemului de înregistrare a proprietăţilor în cadastru şi cartea funciară, Prioritatea de investiţii 11.1 – Consolidarea capacităţii instituţionale şi o administraţie publică eficientă. […]