Din anul şcolar 2013 – 2014, vor fi evaluări naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a

0 0

copiiMinistrul Educaţiei, Remus Pricopie, a anunţat la începutul săptămânii că, începând din anul şcolar 2013 – 2014, vor exista evaluări naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a. El a precizat că este necesar să se aplice o astfel de măsură în condiţiile în care până la clasa a VIII-a nu există nicio evaluare. „Este vorba de sistemul de evaluare periodică, evaluarea la clasa a II-a, la clasa a IV-a şi la clasa a VI-a. Este o idee veche, nu am venit eu cu ea la Ministerul Educaţiei, este o idee pe care instituţiile specializate în ştiinţele educaţiei din ţară şi din străinătate o studiază de ani de zile, iar principalul motiv pentru care trebuie să introducem această evaluare este acela că noi, în sistemul nostru de educaţie, până la clasa a VIII-a nu avem nicio evaluare de sistem. Evaluarea naţională este prima evaluare după ani buni de şcoală. Să nu ne mirăm când constatăm că 25 la sută din copiii noştri nu reuşesc să ia nota 5 la două examene. Mă rog, nu sunt uşoare, dar nu sunt nici grele, sunt examene de evaluare naţională, matematică şi română, de la sfârşitul clasei a VIII-a”, a declarat ministrul Educaţiei.
în absenţa unor verificări şi evaluări de sistem, este imposibil să fie făcute „calibrări de sistem”, iar prin introducerea evaluărilor naţionale şi la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a se poate urmări mai bine cum evoluează fiecare elev, dar şi dacă şi unde sunt probleme la nivel de şcoală, de clasă sau de elev.
Acest sistem va deveni standard începând cu anul şcolar 2013 – 2014.

Average Rating

5 Star
0%
4 Star
0%
3 Star
0%
2 Star
0%
1 Star
0%

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

FIENI. INSTITUŢII DE ÎNVĂŢĂMÂNT LA STANDARDE EUROPENE

Una dintre preocupările constante ale primarului oraşului Fieni – Adriean Budoiu – este oferirea unor condiţii la cele mai înalte standarde pentru elevii din instituţiile de învăţământ situate pe raza oraşului. Indiferent de problemele întâmpinate, edilul nu s-a dat niciodată înapoi de la crezul său. În urmă cu cinci ani, […]