Din 28 septembrie începe vaccinarea cu doza a treia

Marți, 28 septembrie, va începe administrarea dozei a treia de vaccin anti-COVID în România, potrivit unui comunicat al Comitetului de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea. A treia doză de vaccin poate fi administrată nu mai devreme de 6 luni după doza a doua. A treia doză se va face doar cu vaccin cu ARN Mesager (Pfizer sau Moderna), indiferent cu ce vaccin s-au făcut primele două doze. Doza 3 poate fi administrată oricărei persoane care are cel puțin 6 luni de la doza 2, însă este recomandată în primul rând persoanelor vulnerabile – cu vârsta peste 65 de ani sau care suferă de boli cronice – și persoanelor cu risc mare de expunere – personal medico-social și din învățământ.

Accesul la vaccinare este permis și altor categorii populaționale, care au cel puțin 6 luni de la administrarea dozei 2 de vaccin, indiferent dacă au istoric de trecere prin boală, a anunțat Comitetul Național de Coordonare a Activităților privind Vaccinarea împotriva COVlD-19.
Programările pentru cea de-a treia doză de vaccin se vor face prin intermediul platformei de programare, care este în curs de optimizare în acest moment.
Persoanele care se prezintă pentru prima dată la vaccinare pot merge în continuare direct în centrele de vaccinare. Necesitatea vaccinării cu a treia doză este dată de contagiozitatea foarte mare a noii tulpini indiene Delta.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

CU DÂMBOVIȚEANCA PĂRĂLUȚĂ ÎN POARTĂ, NAȚIONALA DE FOTBAL FEMININ A ROMÂNIEI A OBȚINUT DOUĂ VICTORII FĂRĂ SĂ PRIMEASCĂ GOL

Naționala feminină a obținut 6 puncte din 6 puse în joc în luna septembrie!Tricolorele s-au impus cu 2-0 în jocul disputat cu naționala Croației, și cu 3-0 în partida cu Lituania! Un debut de vis în preliminariile Cupei Mondiale din 2023!Iată clasamentul și rezultatele primei runde din preliminariile Cupei Mondiale […]