Din 2019, vouchere doar pentru casarea maşinilor cu ITP valabil

Responsabili din Ministerul Mediului au propus mai multe modificări la forma actual a programului naţional pentru înnoirea parcului auto. Cea mai importantă schimbare propusă la programul Rabla 2019 este aceea legată de condiţiile pe care trebuie să le îndeplinească maşinile pentru a putea fi casate.
Autovehiculele predate la casat de către persoanele sau firmele care vor dori să beneficieze de sprijin financiar de la stat prin programul Rabla de anul viitor vor trebui să aibă, pe lângă vechimea mai mare de opt ani, inspecţia tehnică periodică valabilă.
Potrivit proiectului, anul viitor vor putea fi casate, cu condiţia existenţei unui ITP valabil şi a vârstei de peste opt ani, autoturisme, microbuze, autoutilitare uşoare sau autospeciale/autospecializate uşoare. Acestea vor trebui să fie înmatriculate în ţara noastră şi să aibă cel puţin componentele esenţiale, respectiv motor, transmisie, tren de rulare, caroserie, şasiu, dar şi echipamentele electronice de gestionare a funcţiilor autovehiculului şi catalizatorul, dacă acestea din urmă au fost montate pe maşină din fabricaţie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Creştere economică, mai temperată

Cifrele privind creşterea economică indică moderarea ritmului la 4% în primul şi al doilea trimestru al anului, de la 6,7 la sută în trimestrul IV 2017. Evoluţia – explică analiştii, reprezintă o revenire către ritmul potenţial de creştere. Contribuţia majoritară rămâne aceea a consumului gospodăriilor populaţiei, chiar dacă a fost […]