Diferenţiere mai clară între produsele tradiţionale şi cele industriale

oiPe parcursul anului trecut, Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale a acordat 204 atestate pentru produse alimentare tradiţionale.
În acest scop a fost modificată şi legislaţia în domeniu, pentru a putea fi făcută o diferenţiere clară între un produs tradiţional şi unul obţinut pe cale industrială.
Legislaţia defineşte produsul tradiţional şi face referire directă la operaţiunile efectuate manual.
Fiecare atestat a fost eliberat în baza unui caiet de sarcini în care au fost incluse prevederi referitoare la date specifice, înscrisuri şi referinţe bibliografice care certifică vechimea produsului respectiv şi demonstrează transmiterea unei tradiţii de la o generaţie la
alta.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Tendinţe în evoluţia activităţii economice

Pentru primul trimestru al anului 2016, managerii preconizează o relativă stabilitate a producţiei industriale, în marjă de -5%. Cele mai importante scăderi ale volumului producţiei sunt aşteptate în luna februarie, în special în industria metalurgică. Este estimată stabilitate atât la preţuri cât şi în ceea ce priveşte numărul salariaţilor. Situaţia […]