DGASPC Dâmboviţa, locul I pe ţară la deschiderea procedurii de adopţie

Ş.E.

protectia copiluluiActivitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, în anul 2013, a fost marcată de continuarea eforturilor de creştere a calităţii în furnizarea serviciilor sociale şi eficientizare a acestora. Astfel, au fost derulate activităţi conform cadrului legislativ, asigurând la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap şi alte persoane aflate în nevoie.
„S-a urmărit reducerea numărului de copii cu măsură de protecţie specială prin creşterea numărului de reintegrări din sistemul de protecţie al copilului, prin susţinerea familiei naturale sau extinse în vederea accesării serviciilor sociale de la nivel comunitar, precum şi prin încurajarea şi sprijinirea adopţiei naţionale.
În vederea încadrării în standardele de cost şi pentru a exista o continuitate şi complementaritate în furnizarea serviciilor/prestaţiilor sociale furnizate de către instituţiile publice şi private din domeniu, existente în unitatea administrativ teritorială a judeţului, s-a realizat asigurarea Activitatea Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Dâmboviţa, în anul 2013, a fost marcată de continuarea eforturilor de creştere a calităţii în furnizarea serviciilor sociale şi eficientizare a acestora. Astfel, au fost derulate activităţi conform cadrului legislativ, asigurând la nivel judeţean aplicarea politicilor şi strategiilor de asistenţă socială în domeniul protecţiei copilului, familiei, persoanelor singure, persoanelor vârstnice, persoanelor cu handicap şi alte persoane aflate în nevoie.
„S-a urmărit reducerea numărului de copii cu măsură de protecţie specială prin creşterea numărului de reintegrări din sistemul de protecţie al copilului, prin susţinerea familiei naturale sau extinse în vederea accesării serviciilor sociale de la nivel comunitar, precum şi prin încurajarea şi sprijinirea adopţiei naţionale.
În vederea încadrării în standardele de cost şi pentru a exista o continuitate şi complementaritate în furnizarea serviciilor/prestaţiilor sociale furnizate de către instituţiile publice şi private din domeniu, existente în unitatea administrativ teritorială a judeţului, s-a realizat asigurarea A fost deschisă procedura de adopţie naţională pentru 136 copii, 30 încredinţări în vederea adopţiei, 21 încuviinţări adopţie (18 încuviinţări de adopţie naţională şi 3 adopţii internaţionale).
Familiile biologice sau adoptive au fost sprijinite şi consiliate în vederea integrării/reintegrării copiilor în familie şi s-a realizat colaborarea cu Autorităţile Publice Locale în vederea acordării serviciilor primare familiilor în dificultate pentru prevenirea separării copilului de familie, iar 92 copii se află în evaluare postadopţie.
Conform datelor oferite de către Oficiului Român pentru Adopţii, Dâmboviţa se află pe locul I la deschideri procedură adopţie.
În anul 2013 au fost eliberate 29 atestate de familie/ persoană potenţial adoptatoare.
Au fost reintegraţi în familia naturală/extinsă un număr de 91 copii (36 copii din măsura de plasament la asistent maternal profesionist, 14 din măsura de plasament la rude/alte persoane şi 41 din măsura de plasament de tip rezidenţial). Tot în aceeaşi perioadă 75 tineri au părăsit sistemul de protecţie la cerere, ca urmare a împlinirii vârstei de 18-26 ani, aceştia fiind integraţi în comunitate (15 tineri din măsura de plasament la asistent maternal profesionist, 37 din măsura de plasament la rude/alte persoane şi 23 din măsura de plasament de tip rezidenţial, din care 6 tineri au fost reintegrati socio-profesional)”, a declarat ing. Cristiana Bucur, director DGASPC Dâmboviţa .

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Panică într-o şcoală din Târgovişte 20 de elevi au fost înţepaţi cu un ac de către un coleg, la şcoală

În tabloul şcolilor din România, te întrebi dacă mai poţi să-ţi trimiţi copilul la şcoală şi să stai liniştit. Ultimul răspuns îl dă un elev de 14 ani, care, printr-o glumă proastă, a băgat groaza în părinţii a 20 de elevi de la o şcoală din municipiul Târgovişte. 20 de […]