Dezvoltarea comunei Moroeni prin investiţii majore

Primăria Moroeni şi proiectele implementate în ultima perioadă fac ca localitatea să se alinieze cerinţelor europene De altfel, acesta este şi obiectivul autorităţilor locale care au pus pe primul plan dezvoltarea infrastructurii locale pentru creşterea confortului locuitorilor comunei.
Primăria comunei Moroeni, condusă de primarul Laurenţiu Moraru şi viceprimarul Florian Leotescu, a obţinut bani din diferite surse de finanţare pentru implementarea unor proiecte importante, cum ar fi modernizarea de drumuri, reabilitarea şcolii, modernizare grădiniţă, dis-pernsar şi multe alte investiţii.
Investiţii cu finanţare prin PNDL II în comuna Moroeni
Prin Programul Naţional de Dezvoltare Locală (PNDL) II, în Moroeni se modernizează drumuri şi străzi comunale pe o distanţă de aproximativ 3,4 kilometri. Proiectul presupune lucrări în valoare de 3,2 milioane lei.
Un alt obiectiv de investiţii cu finanţare pe PNDL II, la care se lucrează de mai bine de o lună vizează reabilitarea, modernizarea, extinderea şi dotarea Şcolii Gimnaziale „Ion Ciorănescu” din comuna Moroeni. Valoarea investiţiei este 10 milioane lei.
Tot prin PNDL se realizează şi podul peste râul Ialomiţa, zona Glavă în comuna Moroeni. Valoarea investiţiei este 1,9 milioane lei.

Finanţare pe AFIR pentru modernizarea grădiniţei
În cel mai scurt timp, administraţia de la Moroeni, condusă de edilul Laurenţiu Moraru şi viceprimarul Florian Leotescu, va demara procedurile de achiziţie pentru lucrările ce vizează reabilitarea şi modernizarea grădiniţei din localitate. Valoarea investiţiei este de 4 mlil-ioane de lei, obţinută prin AFIR.
Extinderea reţelei de gaze în satul Glod
Un alt proiect pe care edilul Laurenţiu Moraru şi-a propus să-l realizeze şi deja a făcut demersuri, vizează extinderea reţelei de gaze în satul Glod. Se fac demersurile pentru obţinerea avizelor necesare.
O sală de sport ultramodernă în comuna Moroeni din bugetul local
Comuna Moroeni va avea o sală de sport ultramodernă. Investiţia este realizată în procent de 40% iar finanţarea se face din bugetul local. Valoarea este de 4 milioane lei. Suprafaţa noii sălii de sport va fi de 1200 mp.
Extinderea reţelei de apă în satul Glod
Primăria Moroeni în asociere cu Compania de Apă Târgovişte Dâmboviţa a reuşit să alimenteze şi satul Glod cu apă potabilă.

Platformă de gestionare a gunoiului de grajd şi utilaje necesare
Fonduri europene în valoare de 1,8 milioane lei a obţinut comuna şi pentru achiziţia de utilaje şi realizarea unei platforme de gunoi de grajd. Proiectul se va finaliza în cel mult 3 luni. Utilajele deja au ajuns în comuna Moroeni. Autorităţile locale de la Moroeni au obţinut finanţare prin Programul Competitiv de Finanţare „lnvestiţii la nivelul comunităţilor locale pentru reducerea poluării cu nutrienţi”, cu fonduri acordate de Banca Mondială Guvernului României pentru reducerea poluării cu nutrienţi.
Centru de zi pentru persoane vârstnice
Altă sursă de finanţare pe care edilul a fructificat-o este prin GAL „BUCE-GI LEAOTA”, prin care a obţinut 760.000 lei pentru realizarea unui Centru de zi pentru persoane vârstnice. În cel mai scurt timp se va semna contractul de execuţie lucrări.
Alte investiţii din buget local
Edilul Laurenţiu Moraru a vorbit şi despre investiţiile ce vor fi realizate din buget local în cursul anului 2020. Concret, deja s-au făcut demersuri pentru remedierea problemelor cu apă potabilă în unele zone ale localităţi prin montarea unor grupuri de pompare. Se fac demersuri şi pentru reabilitarea podului din zona

Stadionului.
Se montează şi hidranţi pe raza localităţii, necesari stingerii de incendii. Se va extinde şi sistemul de supravegere video din localitate. Drumul Glavă a fost reabilitat şi modernizat în baza unei asocieri cu CJ Dâmboviţa.
Se caută finanţare pentru modernizarea drumului Moroeni-Muscel
Edilul Laurenţiu Moraru caută surse de finanţare pentru modernizarea drumului Moroeni-Muscel. Valoarea investiţiei este destul de mare, 1 milion de lei.
Dispensar în satul Glod
Administraţia de la Moroeni şi-a propus un alt proiect important pentru comunitatea din satul Glod. Este vorba despre realizarea unui dispensar. De anul trecut, comunitatea din Moroeni beneficiază de un dispensar nou, investiţie realizată cu bani de la bugetul local şi din sponsorizări, venite din partea Fundaţiei Conservation Carpathia şi societatea Advanced Green Land. Vorbim de o investiţie în valoare de 380.000 lei. Noul dispensar din Glod va fi realizat tot cu bani de la bugetul local şi din sponsorizări, venite din partea Fundaţiei Conservation Carpathia.
Ca în orice localitate, şi la Moroeni, mai sunt probleme. Primarul Laurenţiu Moraru şi viceprimarul Florian Leotescu spune însă că va face tot posibilul să le rezolve.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Hulubeşti: Pro România merge "pe mâna" tânărului antreprenor Ionuţ Florin Nicolae

Pro România Dâmboviţa- coordonator senatorul Adrian Ţuţuianu, continuă să aducă oameni noi în politică şi în special tineri de perspectivă. Este şi cazul lui Ionuţ Florin Nicolae, candidatul pentru funcţia de primar al comunei Hulubeşti. Are 27 de ani şi este asociat într-o firmă care are ca principal obiect de […]