DEZMINŢIRI FRF

Mihai ROŞOIU

Federaţia Română de Fotbal clarifică situaţia de fapt în urma informaţiilor false vehiculate în spaţiul public pe tema comunicatului UEFA din 27 aprilie 2020.
Din dorinţa de a furniza date corecte atât membrilor FRF, cât şi suporterilor fotbalului românesc, facem următoarele precizări:
” Federaţia Română de Fotbal şi nici una dintre cele 55 de asociaţii naţionale afiliate UEFA nu au primit şi nici nu au fost anunţate că vor primi vreun euro în plus faţă de sumele prevăzute anterior contextului pandemic prin programul HatTrick. Pe 27 aprilie 2020, UEFA a comunicat doar suspendarea parţială a condiţiilor de raportare pentru o parte din fondurile din programul HatTrick, dacă destinaţia acestora va fi schimbată.
” În prezent nu există un fond sau fonduri UEFA dedicate efectelor COVID-19 în fotbal şi nici plăţi cu această destinaţie specifică.
” FRF nu încasează niciun euro în avans. UEFA va livra aceeaşi sumă de bani la aceleaşi termene prevăzute anterior pandemiei.
” FRF nu a utilizat vreodată, din 2014 până în prezent, şi nici

nu va utiliza sume provenite din programul HatTrick pentru plata salariilor. Destinaţiile acestor fonduri au fost şi vor rămâne mereu susţinerea şi dezvoltarea fotbalului românesc. Amintim că FRF investeşte prin fondurile atrase din mediul privat şi de până la şase ori mai mulţi bani decât sumele oferite de UEFA pentru competiţii, loturi naţionale, dezvoltarea arbitrajului etc. Aceste realităţi pot fi verificate prin raportările anuale pe care FRF le face către forul continental.
În acest context extrem de dificil cauzat de pandemie şi consecinţele ei, obiectivul fundamental al FRF este asigurarea sustenabilităţii tuturor competiţiilor pe care le organizează (peste 50 de competiţii de seniori, juniori, fotbal feminin, fut-sal şi fotbal de bază) şi asigurarea unui program competiţional şi de pregătire la nivel înalt pentru toate cele 17 loturi naţionale.
Acest obiectiv a fost comunicat membrilor FRF cu ocazia fiecărei videoconferinţe organizate de administraţia federală în ultimele zile, fiind împărtăşit de marea majoritate a membrilor afiliaţi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cea mai rea dintre toate lumile posibile (100) De la explozia urbană la bidonville-ul global

de Mike Davis_în Khartum, conform cercetătorilor locali, liberalizarea şi ajustarea structurală au dus cu uşurinţă la apariţia rapidă a 1,1 milioane de „noi săraci”, majoritatea^ provenind din sectorul public decimat. 1) în Abidjan, unul din puţinele oraşe din Africa tropicală având un important sector industrial şi servicii urbane moderne, aplicarea […]