Dezbateri organizate de poliţiştii dâmboviţeni, de Ziua Internaţională pentru Eliminarea Violenţei împotriva Femeilor

Poliţiştii Structurii de Prevenire a Criminalităţii din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Dâmboviţa au organizat o întâlnire cu studenţi ai Facultăţii de Drept şi Ştiinţe Administrative, Universitatea Valahia, temele dezbătute vizând modalităţile de prevenire a violenţei asupra femeilor.
Totodată, în cadrul acestei întâlniri, poliţiştii au promovat aplicaţia Bright Sky RO, care vine în sprijinul victimelor violenţei domestice.Aplicaţia a fost dezvoltată şi adaptată pentru România în cadrul unui parteneriat al Fundaţiei Vodafone România cu Poliţia Română (prin Institutul de Cercetare şi Prevenire a Criminalităţii), Asociaţia ” Necuvinte” şi Asociaţia „Code for Romania” şi vine în sprijinul victimelor prin oferirea de informaţii utile şi posibilitatea stocării probelor pentru un eventual demers juridic.
Studenţii au participat activ la dezbatere, în calitate de viitori jurişti, exprimând diferite puncte de vedere în ceea ce priveşte domeniul drepturilor şi libertăţilor cetaţenilor şi principalele măsuri ce pot fi întreprinse în cazul unei situaţii de violenţă în familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

"Rabla pentru electrocasnice" începe în 15 decembrie

Din 15 decembrie, românii îşi vor putea cumpăra electrocasnice şi electronice noi prin Programul „Rabla pentru Electrocasnice”.Programul are un buget total de 40 de milioane de lei şi va permite utilarea caselor cu aparate electrocasnice de ultimă generaţie, pentru cel puţin 100.000 de români.„Există o mare aşteptare pentru acest program. […]