Published On: vin, mai 17th, 2019

Dezbatere privind strategia de incluziune a cetăţeniloi români aparţinând minorităţii rome 2020-2025

nichiduta.ro

Prefectura Dâmboviţa a fost gazda unei dezbateri regionale privind strategia de incluziune a cetăţenilor români aparţinând minorităţii rome 20202025 şi pentru identificarea unor căi de îmbunătăţire a condiţiilor de viaţă acestora, la care au participat Dana Varga, consilier de stat la Cancelaria Primului Ministru, Rădulescu Daniel-Preşedintele Agenţiei Naţionale pentru Romi, un reprezentant al conducerii Direcţiei Generale pentru Relaţiile cu Instituţiile Prefectului, reprezentanţi ai instituţiilor subordonate MAI dar şi reprezentanţi ai societăţii civile din judeţele Dâmboviţa, Argeş şi Prahova. Oficiile de gazdă au fost făcute de subprefectul Florina Mureşan.
Dezbateri pe tema situaţiei romilor au fost demarate încă din luna ianuarie, de către consilierul de stat, Dana Varga şi Secretarul General al Guvernului, Toni Greblă. În cadrul discuţiilor cu mai multe organizaţii non-guvernamentale aparţinând minorităţii rome s-a stabilit organizarea unor consultări regionale în teritoriu pentru a realiza o nouă strategie pentru îmbunătăţirea situaţiei etnicilor romi din ţara noastră pe perioada 2020-2025.
Consilierul de Stat, Dana Varga şi Guvernul României îşi doresc o dezbatere constructivă pentru a găsi soluţii la nevoile comunităţii care să fie aplicate de toate primăriile.
Dana Varga a menţionat nevoia eficientizării strategiei referitoare la implementarea coerentă a planului de acţiuni şi a proiectelor ce trebuie dezvoltate la nivel local.
Dana Varga a îndemnat la un dialog civilizat, la consens, astfel încât să existe întotdeauna o masă a dialogului, pentru a fi găsite cele mai bune şi corecte soluţii destinate comunităţii rome, ţinând cont de programul de guvernare asumat de coaliţia PSD-ALDE, privind nevoile cetăţenilor de etnie romă.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro