Dezastrul lăsat de viitura în masivul dâmboviţean Bucegi

VIITURA a făcut prăpăd în masivul dâmboviţean Bucegi, DJ 714 în zona Zănoaga a fost PARŢIAL BLOCAT DE ALUVIUNI, nu s-a putut face accesul de la Zănoaga către Dichiu, mai bine de vreo 8 ore, 60 de persoane se aflau în Campingul Zănoaga, însă nu au fost afectate, potrivit ISU Dâmboviţa.
În noaptea de luni spre marţi, urmare a fenomenelor meteorologice periculoase produse în zona de munte a judeţului Dâmboviţa, în apropierea cabanei Zănoaga s-a produs o viitură. Pompierii împreună cu jandarmii de la Postul Zănoaga au efectuat o recunoaştere pentru identificarea efectelor produse în campingul din zonă în care se aflau 60 de persoane. Din verificările efectuate nu au fost identificate persoane cu probleme sau care să necesite asistenţă medicală iar apa a început să se retragă.
DJ 714, în zona Cheile Tătarului, surpat de viitură, autorităţile au fost la faţa locului
DJ 714, în zona Cheile Tătarului, a fost surpat de viitură, o porţiune din asfalt în zonă a fost înghiţită de apă, au căzut şi stânci. Este o adevărată mobilizare de forţe, începând de la pompieri, jandarmi, salvamontişti, drumari şi chiar oficiali. Se poate circula spre Padina-Peştera pe drumul asfaltat după partea dreaptă a Lacului Bolboci, însă şi pe aici trebuie MARE ATENŢIE.
PODUL DE LA HOROABELE, luat de viitură
Viitura a adus cu ea trunchiuri groase de copaci şi aluviuni care au distrus podul. Este afectată doar circulaţia maşinilor care ar fi trebuit să ajungă la Peştera Ialomiţei dacă era nevoie de o intervenţie prilejuită de o situaţie urgentă, pentru că, altfel, celelalte maşini nu au accesul permis în zonă.
ATENŢIE!
Pesoanele nu au fost evacuate, acestea au rămas în continuare în camping. Căsuţele de campare nu au fost afectate. S-au stabilit măsuri de monitorizare permanentă a stării vremii şi evacuarea imediată a turiştilor în caz de urgenţă de către responsabilii campingului Zanoaga.

DJ 714 în zona Zanoaga a fost deblocat şi se lucrează în continuare pentru degajarea în afara părţii carosabile a resturilor de material lemnos.
DJ 714 în zona Cheile Tătarului este distrus pe o porţiune de peste 50m din cauza viiturii de pe râul Ialomiţa care a antrenat şi resturi de material lemnos.
Accesul către Platoul Padina se face pe drumul de pe partea dreaptă a lacului Bolboci.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Incendiu la un apartament, o persoană supraponderală, găsită în stare de inconştienţă

La Târgovişte, noaptea trecută a avut loc un incendiu destul de puternic, o persoană supraponderală, găsită în stare de inconştienţă, la faţa locului au intervenit pompierii de la Detaşamentul Târgovişte. Incendiul sa manifestat la un apartament dintr-un cartier de blocuri proprietate privată.Detaşamentul de pompieri de la Târgovişte a intervenit cu […]