Dezastru la Parcul Industrial Priboiu Reabilitarea infrastructurii Parcului Industrial Priboiu o batjocură

Parc industrial PriboiuDupă ce miercuri, a fost tăiată panglica inaugurală la podul peste pârâul Bizdidel, din cartierul Trainica, oraşul Pucioasa, preşedintele CJ Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu a făcut o vizită de lucru la parcul Industrial Priboiu iar directorul Companiei Naţionale de Investiţii, Dan Buşcu împreună cu alţi reprezentanţi ai CJ a mers să verifice modul cum se desfăşoară lucrările la unele obiective prin judeţ. Situaţia actuală a Parcului Industrial Priboiu este de nedescris, fiind necesare cel puţin 200.000 de euro, adică miliarde multe, pentru remedierea problemelor descoperite de inspectorii Corpului de Audit dar şi de reprezentanţii CJ Dâmboviţa. Raportul de control dar şi realitatea de la faţa locului scoate în evidenţă lucrările de mântuială făcute pe bani grei. Oare cine poate fi tras la răspundere pentru starea catastrofală de azi a Parcului Priboiu, tocmai pentru că fosta administraţie a judeţului, nu a făcut la timp demersurile legale privind garanţia lucrărilor. Pe scurt, iată care este situaţia din Parcul Industrial Priboiu: clădirile ridicate pe bani europeni s-au degradat; cablurile electrice au fost secţionate, iar locaţia este în beznă; staţiile de pompare ape pluviale şi epurare nu au fost niciodată puse în funcţiune; sistemul de supraveghere video şi barierele antiefracţie sunt moarte. Cine va plăti aceste remedieri – nimeni altul decât Consiliul Judeţean Dâmboviţa.
Parcul… se dărâmă
Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a spus că situaţia de la Parcul Industrial Priboiu este una dezastruoasă şi sunt necesare miliarde bune pentru remedierea tuturor problemelor. Nici starea tehnică a clădirilor şi halelor neocupate de investitori până astăzi, nu este una mai roz. Pereţii şi acoperişul acestora au început să se degradeze din cauza infiltraţiilor de apă, grupurile de pompare a apei au îngheţat iarna trecută, jgheaburile, burlanele şi acoperişul clădirii administrative au fost deteriorate de căderile masive de zăpadă: „Sunt probleme inclusiv cu modul în care a fost implementat proiectul european de reabilitare a clădirilor din Parc. Nu funcţionează instalaţia de iluminat exterior, pentru că au făcut de-a valma lucrări, au secţionat cablurile de alimentare cu energie electrică, încă nu am putut estima costul lucrărilor de refacere pe întreaga arie a Parcului. Nu s-a pus în funcţiune staţia de pompare a apei pluviale, preţul estimat pentru a rezolva acest lucru fiind de 24.800 lei. Nu s-a pus în funcţiune staţia de epurare, nu putem încă estima preţul, constructorul a recomandat punerea în funcţiune a acestei staţii când Parcul va avea cel puţin 500 de salariaţi, riscul este şi acela al degradării acestei staţii de epurare. Nu funcţionează pe tot perimetrul Parcului, deşi s-a plătit, sistemul de supraveghere video şi bariere antiefracţie, încă nu am ajuns la o estimare a preţului necesar rezolvării acestei situaţii. Nu s-au pus în funcţiune sistemele de detecţie şi de alarmare în caz de incendiu şi efracţie, nu s-a cablat sistemul de telefonie şi internet în incinta Parcului, nu s-a amenajat corespunzător perimetrul staţiilor de pompare a apei pluviale şi de epurare, toate aceste lucrări neavând încă o estimare de preţ, lucrurile sunt în analiză în această perioadă. Sunt probleme şi cu privire la starea tehnică a unor clădiri şi hale care au fost făcute pe bani europeni şi care sunt nefuncţionale la acest moment. Centrul de Afaceri: infiltraţii şi de degradări ale pereţilor pe interior şi exterior în zona teraselor neacoperite. Instalaţia de alimentare cu apă în camera cazanelor de încălzire, deteriorată în urma îngheţului. Gospodăria de apă, infiltraţii prin acoperişul clădirii”, a declarat Adrian Ţuţuianu. Adrian Ţuţuianu a afirmat că va face toate demersurile legale pentru a putea trage la răspundere pe cei care au făcut toate aceste nereguli.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Hoţii de furturi din gospodării, de la Crevedia luaţi pe sus de mascaţi

Poliţiştii dâmboviţeni au descins la locuinţele a şase suspecţi care au creat un prejudiciu de aproximativ 6.000 de lei, prin săvârşirea unor infracţiuni de furt. Percheziţiile au avut loc în Dâmboviţa şi Giurgiu. 40 de poliţişti din cadrul I.P.J Dâmboviţa au efectuat şase percheziţii în comuna Crevedia, judeţul Dâmboviţa şi […]