Dezaprobarea totală faţă de intenţia de privatizare a Sănătăţii pregătită de guvernul liberal printr-o Ordonanţă de Urgenţă

Deputat PSD de Dâmboviţa, Carmen Holban a criticat în termeni duri această iniţiativă a Ministerului, s-a declarat un oponent vehement al acestei idei de privatizare a Sănătăţii şi, a anunţat public, în cadrul unei conferinţe de presă, că nu va vota niciodată un asemenea proiect menit să reducă exponenţial pacienţilor cu venituri reduse de a fi trataţi gratuit în unităţile medicale de stat, aceştia fiind practic obligaţi să achite prestaţiile medicale în sistemul privat.
„Îmi exprim dezaprobarea totală faţă de intenţia de privatizare a Sănătăţii pregătită de guvernul liberal printr-o Ordonanţă de Urgenţă.
În mod cu totul discriminatoriu, PNL vrea să transforme programele naţionale de

sănătate publică într-o afacere de partid prin acordarea accesului egal la bugetul destinat Sănătăţii. Astfel, se vor reduce exponenţial şansele pacienţilor de a fi trataţi gratuit în unităţile medicale de stat, aceştia fiind practic obligaţi să achite prestaţiile medicale în sistemul privat. Acest fapt este inacceptabil în opinia mea, deoarece accesul la sănătate este garantat pentru toţi cetăţenii prin Constituţie, iar punerea în aplicare a acestei idei ar favoriza în mod evident oamenii cu venituri mari.
Demersul guvernului PNL este un afront la adresa tuturor românilor, mai ales a celor care trăiesc la limita supravieţuirii.
Proiectul respectiv se traduce prin a lua bani de la pacienţii care nu îşi permit trata

mentul medical contra-cost şi a-i transfera către oamenii cu dare de mână, care îşi pot permite oricum tratamente în clinici private, în sistemul de coplată, respectiv peste suma asigurată de stat. În consecinţă, numărul bolnavilor care vor putea fi trataţi gratuit la stat va scădea considerabil, iar aceştia vor fi obligaţi să se trateze contra-cost.
Liberalii doresc astfel să efectueze privatizarea mascată a programelor de sănătate publică şi a celor de urgenţă, fapt ce con

travine dreptului la Sănătate garantat de Constituţie pentru toţi cetăţenii. Le transmit celor din Guvern că sănătatea este un drept, nu un bun comercial care se obţine doar contra-cost.
Ca membru în Comisia de sănătate din Camera Deputaţilor nu voi accepta ca bugetul destinat tratamentelor mai costisitoare şi a celor de urgenţă să se împartă între spitalele de stat şi cele private, aşa cum guvernul intenţionează prin aşa-numita privatizare a pro

gramelor naţionale de sănătate.
În consecinţă, nu sunt de acord şi nu voi vota legea de aprobare a Ordonanţei de Urgenţă privind modificarea Legii privind reforma în sănătate, deoarece accesul unitar a furnizorilor publici şi privaţi la programele naţionale de sănătate bugetate de stat va avea ca efect îngrădirea intereselor pacienţilor şi favorizarea celor bogaţi în detrimentul celor săraci”, a declarat deputatul PSD de Dâmboviţa, Carmen Holban.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România: "În următorii 8-10 ani Dâmboviţa va rămâne cu aceeaşi stare a drumurilor naţionale"

Senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România şi coordonator al organizaţiei judeţene, a prezentat răspunsul primit, după trei luni, la o interpelare adresată fostului ministru al Transporturilor. Un răspuns care îl determină să fie sceptic cu privire la proiectele de extindere la patru benzi a DN 7 Bâldana – Titu, extindere […]