Despăgubiri pentru fermierii afectaţi de efectele secetei

O altă ordonanţă de urgenţă aşteptată în domeniul agriculturii este ordonanţa pentru instituirea unei scheme de ajutor de stat pentru despăgubirea fermierilor afectaţi de efectele secetei.
Vorbim despre o schemă de ajutor de stat cu un buget de 850 de milioane de lei pentru un număr de aproximativ 34.400 de fermieri şi o suprafaţă afectată de aproximativ 1,16 milioane de hectare.
Forma sprijinului, valoarea maximă a sprijinului acordat în cadrul acestei scheme de ajutor de stat poate să ajungă până la 925 de lei pe hectar, pentru suprafeţele afectate de secetă. Imediat după publicarea ordonanţei de urgenţă în Monitorul Oficial fermierii se vor putea înscrie în cadrul acestui program, vor putea depune cererile pentru finanţarea acestor pierderi în termen de 10 zile, astfel încât în cursul lunii septembrie să fie efectuate plăţile în cadrul acestui program de compensare a pierderilor suferite de fermierii români ca urmare a secetei. Despăgubirile se vor acorda utilizatorilor de terenuri cu destinaţie agricolă înscrişi în evidenţele Agenţiei de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură, ale căror suprafeţe cu culturi agricole au fost afectate în procent de peste 30% din suprafeţele destinate producţiei vegetale, aferente fiecărei culturi, depun înştiinţări scrise la unitatea administrativ-teri-torială pe a căror rază teritorială se află terenul, în format fizic sau prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în termen de 3 zile de la constatarea distrugerii sau vătămării culturilor agricole deţinute.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Nevoie de sânge la Târgovişte, pe timpul pandemiei de coronavirus

Din păcate există bolnavi care au nevoie de sânge indiferent de contextul epidemiologic în care ne aflăm!Dacă sunteţi sănătoşi, nu aţi călătorit într-o ţară cu infecţie cu virusul COVlD-19, dacă nu aţi venit în contact cu o persoană care a călătorit într-o ţară afectată de acest virus, puteţi merge la […]