DEŞI SE STABILISE ALTFEL… ÎN LIGA A 3-A A RĂMAS CUM A FOST!

S.A.

fcmViaţa de zi cu zi, ca şi fotbalul, oferă surprize, schimbări, modificări din cele mai neaşteptate.
Cum haos este peste tot (inclusiv în politică), fotbalul naţional le-a întrecut pe toate. în iarnă, la MOGOŞOAIA, într-o ADUNARE GENERALĂ cu toţi reprezentanţii cluburilor din Liga a 2-a şi a 3-a, se stabiliseră programul, seriile şi componenţa lor numerică pentru ediţia actuală 2013-2014.
Atunci noi toţi am decis (sub vot) ca noul campionat al Ligii a 3-a să fie alcătuit din 4 serii cu câte 18 echipe fiecare. Ne-am făcut tot felul de calcule, de variante de adversari pe care ar urma să-i întâlnim în campionat.
în acest context s-a stabilit şi programul de pregătire a echipei. Dar surpriză, F.R.F. nu recunoaşte hotărârea stabilită la MOGOŞOAIA în iarnă şi, într-o şedinţă a COMITETULUI EXECUTIV al F.R.F., schimbă sistemul, componenţa seriilor, practic revenind la vechea organigramă a seriilor Ligii a 3-a.
Nu ştim cine a hotărât acest sistem, nu s-a votat de conducători, nu s-a ştiut că se revine la acelaşi campionat cu multe probleme. De fapt, constat, competiţia oficială nu mai aparţine echipelor participante, ci doar F.R.F., care decide totul. Ne informează prin SITE-ul F.R.F. deciziile pe care le ia forul superior, fără să mai fim consultaţi. în ediţia trecută ştim câte greşeli s-au făcut, iar acum vor fi aceleaşi, chiar dacă acest play-off şi play-out se vor aplica, mare lucru nu se va întâmpla. Nu înţeleg de ce F.R.F. nu face o competiţie pentru echipe, aşa cum doresc ele şi nu interesele unora sau altora.
Din nou avem parte de aceleaşi echipe, la distanţe foarte mari, REGHIN, COVAS-NA, FĂGĂRAŞ etc, când ILFOVUL era mai aproape pentru noi.
Dar acum faptele sunt consumate, deciziile s-au luat, trebuie să ne conformăm.
Pentru mine, cea mai mare surpriză de când mă ştiu eu în fotbal este faptul că F.R.F. nu ne-a chemat oficial la tragerea la sorţi a programului turului.
Ştiu că există un „ţintar” numit „BERKER”, după care se stabileşte fiecare echipă, cine cu cine joacă.
Constat că programul dat de F.R.F. nu corespunde în niciun fel acestui „BERKER”. Asta înseamnă că programul turului a fost „dirijat” în interesul unora.
Aşa cum arată programul cel puţin al primei etape, sunt mai multe semne de întrebare decât coincidenţe.
Cum de F.C.M. TÂRGOVIŞTE joacă la REGHIN, cine şi ce bilă a fost trasă din urnă în dreptul F.C.M. TÂRGOVIŞTE, atâta timp cât nu am fost chemaţi la stabilirea programului? Fiecare echipă îşi trage singură numărul de ordine din BERKER, după care se stabileşte programul. Am mari dubii, semne de întrebare, cum au „căzut” cele două echipe din ZAGON să joace între ele chiar din prima etapă.
„Favoritele” au meciuri de „antrenament” prima etapă, dar şi „aranjamentul” din ultima rundă (11) îmi dă de gândit.
Am încercat să aplic BERKER-ul, pentru 11-12 echipe, care este tip, însă nu am reuşit, nu se potriveşte în nicio etapă.
Aş fi curios să ştim cum a reuşit F.R.F. să întocmească programul, nerespectând BERKER-ul ce datează în sport de peste 80 de ani şi după care, în fiecare an competiţional, s-a întocmit programul la toate ligile naţionale, dar şi judeţene.
Revenind la seria a 6-a din care fac parte şi echipele dâmboviţene, putem spune că F.C.M. TÂRGOVIŞTE este avantajată faţă de cele două
( CHINDIA şi URBAN),
deoarece noi am mai evoluat pe aceste terenuri, cunoaştem adversarii, traseele.
Nu suntem deloc încântaţi de serie, fiind una extrem de puternică, de valoroasă.
Pentru toţi noutatea este F.C. PĂPĂUŢI, o echipă sătească a celor din ZAGON. Pare un adeversar incomod pe teren propriu, având rezultate
bune şi în CUPA ROMÂNIEI,
unde s-a calificat mai departe.
Pentru F.C.M. TÂRGOVIŞTE noutăţi sunt
URBAN şi CHINDIA, cu care nu ne-am întâlnit „oficial” de câţiva ani.
CIVITAS FĂGĂRAŞ,
deşi retrogradase, a fost reprimită. Sper ca F.C.M. TÂRGOVIŞTE să-şi ia o binemeritată revanşă datoare din campionatul trecut. Avem „restanţe” de recuperat şi de la
ATLETIC BRADUL, CONPET
PLOIEŞTI.
Startul se va da pe 30 august, cu o etapă intermediară pe 8 octombrie.
După disputarea celor 11 etape se va continua cu cele 5 partide din retur, prevăzute în play-off.
Vor fi 16 etape în tur şi 16 în retur, după care se vor stabili promovata şi retrogradatele, dar cine mai ştie ce noutăţi, ce surprize vor mai apărea pe parcursul campionatului.
Am pus nişte întrebări la care nu mă aştept să primesc răspuns, că nu am de la cine, cei vinovaţi nu vor răspunde întrebărilor mele, doar timpul le va răspunde… Aşadar, aşteptăm cu nerăbdare debutul celor trei echipe dâmboviţene în noul campionat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Ambasadorul Republicii Populare Chineze în România, în vizită la CJ Dâmboviţa

Preşedintele Consiliului Judeţean Dâmboviţa, Adrian Ţuţuianu, a primit vineri, 16 august, vizita ambasadorului Republicii Populare Chineze în România, Excelenţa Sa Doamna Huo Youzhen. Demersul vine să întărească relaţiile excelente pe care judeţul Dâmboviţa le are cu Republica Populară Chineză, legături marcate de-a lungul anilor prin acţiuni reciproce în sensul dezvoltării […]