Published On: vin, iun. 16th, 2017

Desfăşurare de forţe la Centrul de Pregătire al Jandarmeriei Române în domeniul Ordinii Publice de la Ochiuri

nichiduta.ro

Centrul de Pregătire al Jandarmeriei Române în domeniul Ordinii Publice de la Ochiuri a fost gazda unui amplu exerciţiu de antrenament la care au participat peste 150 de jandarmi, alături de o echipă EOD din cadrul Ministerului Apărării (echipă canină şi pirotehnişti), piloţi ai IGAV, criminalişti din Poliţia Română şi personal al IGSU.
Exerciţiul de antrenament s-a desfăşurat în baza unor scenarii adaptate după fapte reale şi pune un accent deosebit pe asigurarea coeziunii participanţilor ce provin din structuri diferite, pentru gestionarea mai eficientă a misiunilor la care acţionează în comun.
În scenariul exerciţiului s-a realizat o intervenţie pentru restabilirea ordinii publice după ce aceasta a fost grav tulburată, identificarea şi neutralizarea unor dispozitive explozive improvizate, investigaţii criminalistice, precum şi prezentarea în mod real a procedurii standard de evacuare a victimelor din teren cu sprijinul unui elicopter al Inspectoratului General de Aviaţiei al M.A.I. – intitulat 9 LINE MEDE-
VAC. Antrenamentul face parte din scenariul Carpathian Blue Shield 2017, cel mai amplu exerciţiu organizat de Jandarmeria Română ce implică folosirea de forţe în teren şi se desfăşoară pe teritoriul a şase judeţe (Dâmboviţa, Prahova, Covasna, Braşov, Harghita şi Ilfov) cu scopul pregătirii în comun a forţelor de ordine pentru gestionarea unor situaţii de risc.
De asemenea, exerciţiul din acest an este un preambul al stagiului de antrenament internaţional – EUPST II (European Union Police Service Training) care va fi organizat în iunie 2018 şi va reuni participarea a peste 100 de militari şi poliţişti din aproximativ 30 de naţiuni şi organizaţii internaţionale.
EUPST este un proiect finanţat de Uniunea Europeană care urmăreşte antrenarea în comun a forţelor de tip poliţie şi jandarmerie înainte de a fi trimise în misiuni internaţionale, pentru îmbunătăţirea şi uniformizarea procedurilor de lucru, precum şi pentru cunoaşterea şi respectarea prevederilor legislaţiei internaţionale, în special în ceea ce priveşte drepturile omului şi egalitatea de şanse.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro

Articole Recente