Deputatul PSD Dâmboviţa, Oana Vlăducă: România a depăşit Grecia şi până la sfârşitul acestui an va depăşi Portugalia

Deputatul PSD, Oana Vlăducă a participat la conferinţa de presă a PSD Dâmboviţa. Printre subiectele abordate, deputatul Oana Vlăducă a vorbit despre execuţia bugetară după 8 luni a României: „În cifre absolute, urmare a creşterii PIB, România a depăşit Grecia şi până la sfârşitul acestui an va depăşi Portugalia! Execuţia bugetului consolidat reflectă performanţele creşterii economice ritmice şi sustenabile. Veniturile bugetare sunt mai mari cu 22 de miliarde de lei (+13,7%) la finalul lui august 2018 comparativ cu anul trecut.
Un salt spectaculos (+19,7%) îl înregistrează finanţările de la UE. Relaxarea fiscalităţii şi simplificarea procedurilor birocratice – de exemplu reunirea într-un singur formular/ de plată a 7 taxe/impozite pe veniturile independente – a condus la încasarea suplimentară a aproape 900 de milioane de lei (+67,5%!!!) taxe şi impozite aferente, în 2018 faţă de 2017. Au crescut consistent veniturile din contribuţiile de asigurări sociale (+37,5%), din TVA (+8,6%).
Majorările de salarii se reflectă corespunzător în execuţia bugetară (+25% cheltuieli de personal).
În privinţa investiţiilor se consemnează o creştere cu 3,2 miliarde de lei (+50,4%) în primele 8 luni ale anului comparativ cu perioada similară a anului trecut. Deficitul bugetar după 8 luni este de 1,54%, ceea ce demonstrează că se va îndeplini obiectivul de menţinere sub 3 procente deficitului bugetar anual. Aşadar, unde este dezastrul descris de unii şi alţii? Unde e apocalipsa pe care o văd PNL şi USR şi Macovei şi alţi detractori? Repet: sunt cifre oficiale, verificabile şi incontestabile”, a declarat Oana Vlăducă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii, a inaugurat sediul PRO România din Moreni

Deputatul Nicolae Bănicioiu, fost ministru al Sănătăţii în Guvernul Ponta, în prezent unul dintre liderii PRO România, partidul fondat de fostul premier şi Daniel Constantin, a fost ieri în judeţul Dâmboviţa, unde a avut discuţii cu membrii echipei de coordonare a structurii PRO România la nivel judeţean, condusă de Georgică […]