Deputatul PSD Dâmbovita, Corneliu Ştefan: Guvernul PNL nu este capabil să genereze încrederea de care oamenii au atâta nevoie în astfel de momente

Guvernul a modificat în şedinţa de luni seară, ordonanţa care prevede posibilitatea amânării ratelor. Ministrul Finanţelor, Florin Cîţu, a anunţat că la creditele ipotecare, pentru lunile în care creditul este amânat, nu se aplică dobândă.
De asemenea, se prelungeşte şi perioada pentru depunerea solicitărilor, iar guvernul dă posibilitatea celor care au restanţe să îşi plătească datoriile înainte de a solicita amânarea ratelor. Deputatul Corneliu Ştefan,preşedintele PSD Dâmboviţa spune că românii nu ştiu ce să mai creadă: vor plăti dobândă la dobândă sau nu vor plăti? Vor avea de plătit aceleaşi sume şi după perioada de suspendare a plăţii creditelor sau se vor trezi şi mai îndatoraţi? Când vor afla acest lucru?
” Peste 600.000 de români şi-au pierdut locurile de muncă, iar Guvernul nu este capabil să genereze încrederea de care oamenii au atâta nevoie în astfel de momente.
Rămaşi fără sursă de venit, parte din ei îndatoraţi la bănci, românii privesc cu stupoare cum Cîţu, ministrul liberal al Finanţelor, nu încetează să se joace cu situaţia lor financiară.

Românii nu ştiu ce să mai creadă: vor plăti dobândă la dobândă sau nu vor plăti? Vor avea de plătit aceleaşi sume şi după perioada de suspendare a plăţii creditelor sau se vor trezi şi mai îndatoraţi? Când vor afla acest lucru?
Ani de zile băncile şi-au scos din România profitul uriaş, chiar dacă, în 2019, PSD şi ministrul Finanţelor de atunci susţineau că băncile declară pierderi pentru a nu da statului român niciun ban.
Cert este că aşa percepe dreapta românească solidaritatea socială, iar în ecuaţia liberală, băncile nu vor pierde niciodată!” a afirmat deputatul PSD Dâmboviţa,Corneliu Ştefan
Conform ordonanţei adoptate săptămâna trecută, ratele la bănci pot fi suspendate la cererea debitorului -persoană fizică sau juridică – pentru o perioadă de la una până la nouă luni, dar durata pe care se suspendă nu va depăşi data de 31.12 2020. Florin Cîţu a precizat că măsura îi priveşte pe cei care au fost afectaţi „direct sau indirect” de măsurile luate în contextul pan-demiei de COVID-19.După publicarea ordonanţei, ministerul finanţelor trebuie să emită norme de aplicare a legii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Noi măsuri privind modul de acordare a serviciilor medicale pe perioada stării de urgenţă

Executivul a aprobat Hotărârea de Guvern care cuprinde o serie măsuri în domeniul sănătăţii pe perioada instituirii stării de urgenţă. Proiectul de act normativ a fost publicat în transparenţă decizională în data de 23 martie 2020, iar propunerile specialiştilor din domeniul medical şi ale pacienţilor au fost analizate şi implementate […]