Deputatul PSD, Claudia Gilia a taxat dur discursul şi atitudinea preşedintelui României de la şedinţa solemnă, dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO

După cum ştim, marţi, 2 aprilie 2019, a avut loc o şedinţă solemnă a Camerei Deputaţilor şi Senatului dedicată aniversării a 15 ani de la aderarea României la NATO şi a 70 de ani de la înfiinţarea Alianţei. Preşedintele României, a Klaus lohannis a criticat în termeni forte duri în discursul său în faţa Camerelor reunite, guvernarea PSD –
ALDE.
Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia, nu a întârziat şi a ieşit public într-o conferinţă de presă, în cadrul căreia a taxat dur discursul şi atitudinea preşedintelui României care a transformat momentul solemn într-un eveniment de campanie electorală. Mai mult, liderul femeilor social-democrate dâmboviţenne, deputatul Claudia Gilia a spus că în momentul în care şi-a început discursul Klaus lohannis, a avut impresia că a asistat la o şedinţă de partid într-o ţară subdezvoltată.
Fără reţineri, deputatul Claudia Gilia a ţinut să sublinieze că preşedintele României a venit cu un discurs al urii şi al învrăjbirii:
„Permiteţi-mi să vă mărturisesc faptul că marţi, am asistat la cel mai jenant moment din Parlamentul României din ultimii ani. Am avut programată o şedinţă solemnă a Senatului şi Camerei Deputaţilor pentru a marca 15 ani de la aderarea Românii la NATO, însă, în momentul în care şi-a început discursul Klaus lohannis am avut impresia că am asistat la o şedinţă de partid într-o ţară subdezvoltată. Preşedintele a uitat că trebuia să existe un moment SOLEMN, că în astfel de momente nu se fac declaraţii politice, nu se atacă Guvernul, parlamentarii prezenţi în sală, miniştrii şi cu atât mai puţin nu se jignesc oaspeţii străini aflaţi în sala de plen cu un limbaj de maidan. Domnul lohannis a venit cu un discurs al urii şi al învrăjbirii. A depăşit orice limită şi acest discurs nu îi face cinste demnităţii pe care o ocupă vremelnic.
Nu a transmis un mesaj de felicitare Armatei, nu a transmis un mesaj de solidaritate soldaţilor care şi-au riscat viaţa pentru binele acestei ţări, nu a avut un mesaj de mângâiere pentru familiile care şi-au pierdut fiii şi taţii în misiunile armate. Nu a arătat o direcţie încotro ar trebui să ne îndreptăm în materie de securitate naţională şi regională. El şi-a văzut de propria campanie electorală. Unde nu există bună-credinţă şi bun-simţ, unde nu se respectă Constituţia României (art. 80) – nu va exista nici toleranţă din partea noastră.”, a declarat deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia.
Se pare că preşedintele României a jucat un nou episod de bătălie politică, abuzând de funcţia prezidenţială şi trecând din nou graniţa Constituţiei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

L-au păcălit că-i vinde motorină, însă în realitate era un alt lichid

Poliţiştii de la Postul de Poliţie Dragodana au probat activitatea infracţională a două persoane, un bărbat şi o femeie, din Argeş, bănuite de comiterea infracţiunii de înşelăciune. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că, în după amiaza zilei de 9 martie a.c., cei în cauză ar fi vândut unui […]