Published On: joi, oct. 12th, 2017

Deputatul Corneliu Ştefan reprezintă judeţul Dâmboviţa alături de Delegaţia Parlamentului României la Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg

nichiduta.ro

Delegaţia Parlamentului României participă în perioada 9-13 octombrie 2017 la Sesiunea de toamnă a Adunării Parlamentare a Consiliului Europei de la Strasbourg. Deputatul PSD Dâmboviţa, Corneliu Ştefan face parte din Delegaţia Parlamentului României la APCE. Dezbaterea pe tema premiului Vaclav Havel cât şi două rapoarte despre necesitatea unui Consiliul European pe teme regionale sunt printre cele mai importante subiecte ale sesiunii. Alte discuţii se vor centra pe problemele din Azerbaidjan, drepturile persoanelor intersex, dar şi crimele împotiva umanităţii comise de Daesh. Alte teme vor fi: situaţia independenţei regiunii Catalonia, noua lege a educaţiei din Ucraina ce restrânge drepturile minorităţilor şi situaţia minorităţii rohingya din Myanmar.
Delegaţia Parlamentului României la APCE a hotărât înscrierea pe ordinea de zi a celei de-a patra părţi a Sesiunii ordinare a APCE (Strasbourg, 9-13 octombrie 2017) a unui punct privind organizarea unei dezbateri de urgenţă pe tema situaţiei îngrijorătoare generate de adoptarea de către Rada Supremă a Ucrainei a unei noi legi a educaţiei, potrivit căreia este restrâns în mod drastic dreptul la învăţământ în limba maternă pentru persoanele aparţinând minorităţilor naţionale, inclusiv pentru membrii comunităţii româneşti autohtone din Ucraina, care va include şi propunerea adoptării unei rezoluţii a Adunării Parlamentare.
Preşedintele Delegaţiei Parlamentului României la Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei (APCE) este senatorul Titus Corlăţean.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro