Deputatul Claudia Gilia: România a preluat Preşedinţia Consiliului Uniunii Europene şi va susţine UNITATEA UE, COEZIUNEA, SIGURANŢA şi o PIAŢĂ ECONOMICĂ UNICĂ!

Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE s-a desfăşurat, joi seară, la Bucureşti, la Ateneul Român, în prezenţa a numeroşi politicieni români dar şi a liderilor Uniunii Europene. Preşedinţii Comisiei Europene – Jean-Claude Juncker, Consiliului European -Donald Tusk, Parlamentului European – Antonio Tajani şi Colegiul Comisarilor se află la Bucureşti pentru două zile pentru a marca începerea oficială a Preşedinţiei române a Consiliului UE. Deputatul Claudia Gilia a participat la Ceremonia oficială de lansare a Preşedinţiei române la UE s-a desfăşurat, joi seară, la Bucureşti, la Ateneul Român. A fost present şi deputatul Corneliu Ştefan. „Este o responsabilitate uriaşă şi o ocazie unică pentru ţara noastră. Românii au susţinut într-o majoritate covârşitoare două proiecte de ţară: aderarea la NATO şi UE. Astăzi, a devenit realitate cel de-al treilea proiect naţional: România, timp de şase luni, va fi capitala în care se vor lua cele mai importante decizii la nivel european! Va fi o perioadă cu multe provocări: vom avea alegeri pentru Parlamentul European, vor exista proiecte legislative care trebuie adoptate într-un termen extrem de scurt, vom pregăti Summit-ul UE de la Sibiu şi va trebui să găsim un consens în dosarul Brexit! In plus, trebuie negociate atât bugetul multianual al UE, cât şi remodelarea viitorului UE. Iată doar câteva dosare care vor arăta că România contează şi poate face faţă unor provocări cu adevărat globale.
Am convingerea că România are expertiza necesară şi oameni pregătiţi să facă faţă acestei provocări uriaşe. Avem experţi, funcţionari şi demnitari publici care cunosc foarte bine problemele de la nivel european şi, la final, se va vedea că România poate aduce plus valoare proiectului european în ansamblu. România s-a bucurat de aderarea la UE şi a beneficiat de toate avantajele oferite de acest „club select”. Iată câteva exemple: ţara noastră şi-a dublat PIB-ul din momentul aderării şi până astăzi, cetăţenii au uitat ce înseamnă vize sau taxe consulare – pot călători, munci şi studia în orice ţară europeană, nu plătesc tarife la telefonia mobilă sau suprataxe pentru alte bunuri economice.
România va susţine UNITATEA UE, COEZIUNEA, SIGURANŢA ji o PIAŢĂ
ECONOMICĂ UNICĂ!
Voi participa activ la toate activităţile ce-mi revin în calitate de deputat şi voi susţine ca românii din ţară şi diaspora să beneficieze de toate drepturile consemnate de tratatele UE. Sper să găsim şi rezolvări la dosare precum: intrarea ţării noastre în spaţiul Schengen, mai multe fonduri pentru domenii de interes pentru România (agricultură, educaţie, cercetare, dezvoltare etc.) sau remodelarea viitorului UE. Sper ca toate forţele politice să fie responsabile şi să transformăm împreună toate ocaziile în reuşite, să transpunem toate proiectele în legi şi, în final, să avem cât mai mulţi cetăţeni europeni mulţumiţi”, a declarat deputatul Claudia Gilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Procedură de reziliere pentru contractul de execuţie a şoselei de centură

Primarul Municipiului Târgovişte, Cristian Stan, a anunţat că a fost iniţiată procedura de reziliere a contractului de execuţie a şoselei de centură şi că administraţia publică locală va întreprinde toate demersurile pentru recuperarea integrală a prejudiciilor generate de constructor prin neonorarea termenilor contractuali. Edilul a mai spus că proiectul va […]