Deputatul Claudia Gilia: Cu toţii am văzut ce înseamnă ca un profesionist politruc să conducă învăţământul românesc

Camera Deputaţilor a adoptat, astăzi, moţiunea de cenzură împotriva ministrului Educaţiei, Monica Anisie. Moţiunea intitulată „Pas cu pas am ajuns în colaps educaţional – PNL a creat România NeEducată” a trecut cu 172 de voturi „pentru”, 90 „împotrivă” şi 47 de abţineri.
Deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia a ţinut să sublinieze ca ministrul Educaţiei şi Cercetării a picat examenul controlului politic în Camera Deputaţilor: „Moţiunea simplă împotriva ministrului a fost votată cu 172 de voturi (cei la USR şi UDMR abţinându-se). Chiar dacă nu produc efecte juridice, moţiunile simple sunt instrumente ale controlului parlamentar, care în orice stat cu o democraţie consolidată ar fi dus la

demiterea ministrului în cauză şi la corijarea politicii guvernamentale în domeniul supus analizei Parlamentului. Din păcate, în „România Educată” a liberalilor, doamna Monica Anisie rămâne pe scaunul de şef al Educaţiei.
În ultimele luni, am văzut cu toţii ce înseamnă ca un profesionist politruc să conducă învăţământul românesc. De 70 de zile, de la declanşarea crizei, toţi cei din sistem – preşcolari, elevi, studenţi, părinţi, bunici şi personal din învăţământ -trăiesc în panică şi nesiguranţă. Cu toţii au făcut eforturi mari, cu rezultate minime, în lipsa unor direcţii simple, clare, coerente. Pentru elevi, în primul rând, a fost o perioadă din care nu au câştigat foarte mult, ba, aş putea spune, că unii au pierdut foarte mult. Şi mă refer, în special, la cei care provin din familii modeste.
Un ultim act al acestei perioade negre a învăţământului este compromiterea examenelor finale. Ministerul Anisie a anulat licitaţia pentru măştile de protecţie necesare elevilor şi profesorilor, după ce formulase o cerere de ofertă cu

dedicaţie.
Cum se vor desfăşura aceste pregătiri pentru examene şi examenele în sine, în condiţii de siguranţă?
Nu este suficient stresul provocat elevilor prin nesiguranţa şi haosul deciziilor din ultima perioadă?
Chiar este nevoie de temeri suplimentare, doar pentru că ministerul vrea să facă o afacere din achiziţia de echipament de protecţie?

Din păcate, nu am văzut disponibilitate din partea doamnei ministru la dialog şi găsirea de soluţii cu specialiştii din domeniu, cu sindicatele sau asociaţiile elevilor.
Incertitudinea, bâlbele, contradicţiile, întârzierea în luarea deciziilor, gestionarea defectuoasă a sistemului educaţional sunt elementele care au definit educaţia din România în această perioadă.
PSD a propus o serie de soluţii pentru a se putea gestiona această criză. Din păcate, aroganţa, politicianismul exacerbat îi împiedică pe liberali să recepteze orice mesaj constructiv.
Votul de astăzi este unul meritat de ministrul Anisie!
Copiii, profesorii, părinţii, bunicii nu merită, însă, bătaia de joc la care îi supune ministerul responsabil de educaţia tinerei generaţii!
Care este lecţia pe care o predaţi, doamna ministru?”, a afirmat deputatul PSD Dâmboviţa, Claudia Gilia.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Reţinuţi de poliţiştii dâmboviţeni pentru lovire sau alte violenţe, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Municipiului Târgovişte au reţinut pentru 24 de ore doi bărbaţi de 19 şi 45 de ani, bănuiţi de comiterea infracţiunilor de lovire sau alte violenţe, ameninţare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice.În urma cercetărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că, la data de 27 mai a.c., bănuiţii, […]