Deputat C/audia Gilia: Pentru al treilea an consecutiv, se acordă un suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de şcoli!

Săptămâna trecută, a fost aprobată Ordonanţa de urgenţă privind continuarea Programului-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preşcolarii şi elevii din 50 de unităţi de învăţământ pre-universitar de stat. În judeţul Dâmboviţa de Programul pilot de acordare a unui suport alimentar vor beneficia cei 286 de copii ai Şcolii Râncaciov din Comuna Dragomireşti: „O masă caldă sau un pachet alimentar diversificat înseamnă un real ajutor pentru viitorul tinerei generaţii. Pentru a generaliza un astfel de proiect, este nevoie de testarea acestuia pe o perioadă mai lungă de timp. Responsabilitatea este una mare, de la an la an putându-se rezolva problemele apărute în lanţul de achiziţie, al celui de distribuţie sau se pot remedia problemele logistice (de la cantine, săli de mese sau necesităţile elevilor din anumite zone).
În ultimii doi ani, proiectul pilot a înregistrat un real succes în cele 50 de şcoli în care a fost implementat. În acele comunităţi a scăzut abandonul şcolar de la 6,1% la 1,3%, iar un procent de 95% dintre participanţi au apreciat că programul a fost excelent. S-a diminuat absenteismul şi s-au redus întârzierile la ore, iar copiii au îmbrăţişat un mod de alimentaţie sănătos. Fiecare copil implicat în acest program va primi o masa în valoare de 10 lei, astfel, şcolile putând dezvolta şi un program de tipul „Şcoala după Şcoală”, pentru a veni în sprijinul părinţilor care muncesc şi al elevilor ale căror rezultate la învăţătură vor creşte. Bugetul proiectului a crescut de la 30,7 milioane de lei la 46,7 milioane de lei. În judeţul Dâmboviţa de Programul pilot de acordare a unui suport alimentar vor beneficia cei 286 de copii ai Şcolii Râncaciov din Comuna Dragomireşti.
Pe lângă acest proiect excelent, amintesc şi alte câteva proiecte şi măsuri implementate de Guvern:
– suplimentarea fondului pentru programul social de acordare a rechizitelor şcolare şi creşterea numărului elevilor din ciclul primar şi gimnazial care vor beneficia de ghiozdane şi materiale necesare pentru şcoală (la nivelul întregii ţări, în anul şcolar 2018-2019, 360.000 de preşcolari şi elevi beneficiază de rechizite şi ghiozdane).
– aprobarea OG prin care se permite primăriilor de la nivelul comunelor, oraşelor şi municipiilor să beneficieze de fonduri europene pentru implementarea „Programului pentru şcoli al Uniunii Europene” prin hotărâre a consiliului judeţean sau a consiliului general al Municipiului Bucureşti, după caz. Decizia este mai aproape de autorităţile locale -ceea ce înseamnă o implementare mai riguroasă şi susţinerea agenţilor economici locali. Educaţie se face pentru tânăra generaţie, ea nu trebuie politizată. Implicarea fiecăruia dintre noi contează”, a afirmat deputat Claudia Gilia, PSD Dâmboviţa.
Bugetul alocat acestui program naţional a crescut de la 30,7 milioane de lei la aproape 46,7 milioane de lei, ceea ce a permis majorarea valorii pachetului alimentar de la şapte lei, atât cât prevedeau normele anterioare, la zece lei pe zi de beneficiar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Restanţierii mai au două săptămâni pentru depunerea cererilor de scutire de la plata majorărilor de întârziere aferente taxelor şi impozitelor locale

Primăria Municipiului Târgovişte readuce în atenţia contribuabililor termenul limită pentru depunerea actelor necesare pentru a beneficia de scutirea de la plata majorărilor de întârziere aferente impozitelor şi taxelor locale, în conformitate cu prevederile art. 185 alin. (1) lit. b) din Legea 207/2015 privind Codul de Procedură Fiscală. Ultima dată pentru […]