Deplasări în siguranţă pentru motociclişti

Date:

Din cele mai vechi timpuri, şoseaua a fost împărţită între maşini, motociclete şi camioane. Acelaşi asfalt a trebuit să ajungă la toată lumea, indiferent de puterea motorului sau de viteza de deplasare. Tot din cele mai vechi timpuri a existat ura asta reciprocă între conducătorii de motociclete şi conducătorii de autoturisme. Motocicliştii acuză mereu că le este pusă viaţa în pericol de către proprietarii de maşini, proprietarii de maşini acuză motoci-cliştii că sunt inconştienţi şi că maniera lor de conducere este total nepotrivită cu ideea de siguranţă în trafic.
Motocicliştii au la fel de multe drepturi pe şosea la fel ca toţi ceilalţi participanţi la trafic, însă trebuie să respecte şi anumite reguli
Concentraţi-vă în permanenţă asupra traficului şi anticipaţi intenţiile partenerilor de drum şi nu vă bazaţi numai pe buna reacţie a celorlalţi.
Păstraţi mereu contactul vizual – nu presupuneţi că vă văd ceilalţi. Încearcaţi întotdeauna să aveţi contact vizual cu şoferii care ar putea fi pe cale să vă intersecteze traiectoria.
La viraje şi în intersecţii, fiţi prudenţi şi feriţi-vă de vehicule. Adeseori accidentele de circulaţie în care sunt implicaţi motocicliştii se produc ca urmare a neasigurării la schimbarea direcţiei de mers de către conducătorii auto.
Asiguraţi-vă în oglizi atunci când viraţi – şoferii care vin din urmă s-ar putea să nu încetinească pentru dumneavoastră.
Fiţi pregătit pentru condiţii periculoase de drum – carosabil umed, scurgeri de lichide, nisip, pietriş, cale de rulare tramvai, gropi şi alte pericole rutiere de suprafaţă care vă pot afecta grav aderenţa generând accidente de circulaţie.
Abordaţi curbele cu viteză moderată, fără a le „tăia” – multe evenimente rutiere se întâmplă din cauza pătrunderii pe sensul opus.
Utilizaţi o cască de protecţie omologată – care îndeplineşte standardele actuale de siguranţă.
Purtaţi îmbrăcăminte de protecţie pentru motociclişti – numai aceasta poate asigura o bună protecţie în timpul unui accident şi vă protejează de intemperii.
Vă recomandăm echipamentul modular ,,în straturi” astfel încât să-l puteţi adapta la condiţiile meteo.
Protejaţi-vă ochii – curentul de aer, insectele zburătoare şi praful vă diminuează vizibilitatea şi vă pot răni ochii sau faţa. Cea mai bună protecţie este o cască integrală cu mască de protecţie inclusă.
Fiţi vizibili – purtaţi haine cu accesorii reflectorizante. Adăugaţi material reflectorizant în plus sau purtaţi o vestă reflectorizantă. Păstraţi-vă întotdeauna farul aprins şi rulaţi în poziţia de unde şoferii vă pot observa cu uşurinţă în oglinda retrovizoare (la 2/3 din lăţimea benzii). Evitaţi unghiurile moarte ale celorlalte vehicule.
Şi nu uitaţi: pe timp de caniculă, evitaţi deplasările în intervalul orar 12.00-18.00.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Popular

Știri
Dâmbovița

Stop traficului de persoane! 

Exploatarea sexuală este cea mai întâlnită formă a traficului...

Este  o atenționare meteorologică de COD GALBEN ce vizează intensificări ale vântului

Vântul va avea intensificări în Dobrogea, sud-estul Moldovei, estul...

S-a adoptat un nou Cod Silvic

Noua legislație reglementează lupta digitalizată cu tăierile ilegale de...