Depistată la volanul unui autoturism, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Găeşti au oprit în trafic, pentru control, un autoturism condus de o femeie de 49 de ani, din Petreşti.
În urma testării cu aparatul etilotest, aceasta a prezentat o alcoolemie a cărei valoare s-a ridicat peste limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
Pe numele ei, poliţiştii au întocmit un dosar penal urmând ca la finalizarea cercetărilor să se propună soluţie legală prin unitatea de parchet competentă. Bănuit de comiterea de infracţiuni contra siguranţei circulaţiei pe drumurile publice, cercetat de poliţişti. La data de 25 martie a.c., pe raza comunei Măneşti s-a produs un accident de circulaţie, soldat cu pagube materiale. Din cercetări a reieşit că un tânăr de 22 de ani, din Târgovişte, în timp conducea ansamblul de vehicule format dintr-un tractor şi o remorcă, nu s-a asigurat la efectuarea virajul către stânga intrând în coliziune cu un autoturism, condus de un bărbat de 42 de ani, din Voineşti.
Pe numele acestuia, a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de „conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere” şi „conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul sau a unui tramvai neînmatriculat sau neînregistrat”.
STIMAŢI CONDUCĂTORI AUTO – ALCOOLUL ŞI VOLANUL SUNT INCOMPATIBILE!
Consumul de alcool reprezintă una din cauzele încă frecvente de conturbare a capacităţii de conducere, deşi există tendinţa de a se subestima rolul său.
De cele mai multe ori, conducătorii auto aflaţi sub influenţa alcoolului comit frecvente încălcări ale normelor de circulaţie, conduc cu viteză excesivă, se angajează în depăşiri neregulamentare sau execută în mod periculos virajele.
Consumul de băuturi alcoolice reduce viteza de reacţie şi precizia mişcărilor şi poate determina scăderea acuităţii vizuale şi auditive a şoferilor.
Legea pedepseşte aspru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul după ce şoferul acestuia a consumat băuturi alcoolice, iar concentraţia de alcool în sânge depăşeşte limita legală!
Astfel, legea prevede o pedeapsă cu închisoare de la 1 la 5 ani pentru conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
Consumul de alcool constituie un factor de mare risc asupra traficului rutier, influenţând în mare măsură producerea accidentelor de circulaţie!
NU CONDUCEŢI SUB INFLUENŢA ALCOOLULUI!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Cinci contracte de finanţare în Sănătate şi Educaţie, semnate la Târgovişte, în prezenţa vicepremierului Daniel Suciu şi ministrului Rovana Plumb

Vicepremierul Vasile-Daniel Suciu, ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, Rovana Plumb, ministrul Fondurilor Europene, şi Adrian lonuţ Gâdea, secretar de stat în Ministerul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice s-au aflat în vizită de lucru în judeţul Dâmboviţa. Prima oprire a fost Spitalul Judeţean de Urgenţă Târgovişte unde au luat parte, […]