Depistat în timp ce conducea un autoturism fără să posede permis de conducere

Poliţiştii din cadrul Poliţiei Oraşului Răcari au oprit, pentru control, pe drumul comunal 44, pe raza localităţii Stăneşti, un autoturism condus de un bărbat de 27 de ani, din oraşul Răcari.
În urma verificărilor efectuate, poliţiştii au stabilit că bărbatul nu posedă permis de conducere.
În cauză, poliţiştii au întocmit dosar penal şi efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.
În urma unei razii, poliţiştii de la rutieră şi ordine publică au aplicat peste 500 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de 171.820 de lei
Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier şi Ordine Publică, împreună poliţişti de la formaţiunile de profil din teritoriu, au desfăşurat o razie în judeţul Dâmboviţa, pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, creşterea gradului de siguranţă al cetăţenilor şi pentru a verifica respectarea măsurilor impuse în contextul stării de alertă. Astfel, poliţiştii aplicat 534 de sancţiuni contravenţionale, a căror valoare se ridică la 171.820 de lei, au reţinut 15 permise de conducere şi au retras 11 certificate de înmatriculare.
Cele mai multe sancţiuni, 433 au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002 privind circulaţia pe drumul public, dintre care 166 de sancţiuni au fost pentru viteză excesivă, 71 pentru neportul centurii de siguranţă şi 51 pentru abaterile comise de pietoni şi biciclişti.
Alte 64 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate pentru încălcarea prevederilor Legii nr. 55/2020 privind unele măsuri pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.
În continuare, poliţiştii dâmboviţeni sunt la datorie pentru siguranţa cetăţenilor, fiind organizate activităţi specifice pe raza întregului judeţ.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Aproape 70.000 de angajaţi din învăţământ au fost vaccinaţi

În data de 25 februarie, erau 131.682 de persoane programate.Dintre acestea, 55.673 s-au vaccinat deja, 21.493 au făcut doza 1 + rapel, iar 34.180 de persoane au făcut doar doza 1. Acestora li se adaugă aproape 8.000 de cadre didactice din învăţământul superior medical vaccinate (inclusiv rapel) şi înregistrate ca […]