Published On: mar, apr. 10th, 2018

DENIA CELOR 12 EVANGHELII ŞI CALEA LUMINII LA TÂRGOVIŞTE

nichiduta.ro

Numeroşi credincioşi au participat, la Catedrala din Târgovişte, în Joia Mare, în ziua de 5 aprilie 2018, la slujba Deniei, cunoscută şi sub numele de Denia celor 12 Evanghelii, slujbă oficiată de către Înaltpreasfinţitul Părinte Arhiepiscop şi Mitropolit Nifon, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi.
La acest eveniment liturgic au participat foarte mulţi tineri: de la Comitetele de tineret parohial din Municipiul Târgovişte şi din împrejurimi, elevi ai Seminarului Teologic Sfântul loan Gură de Aur şi de la alte şcoli din oraş, precum şi studenţi ai Facultăţii de Teologie şi Ştiinţele Educaţiei a Universităţii Valahia. De asemenea, au luat parte şi oficialităţi judeţene şi municipale, care au ţinut să fie alături de poporul binecredincios la acest moment spiritual important. La finalul Deniei, Înaltpreasfinţia Sa a ieşit pe treptele sfântului lăcaş, împreună cu ceilalţi slujitori, unde, după ce Grupul Coral Valachia Christiana al Arhiepiscopiei Târgoviştei a bucurat pe cei prezenţi cu tradiţionala cântareCămara Ta, a rostit un cuvânt de învăţătură.
În cuvântul său, Înaltpreasfinţia Sa a explicat sensul duhovnicesc al pătimirii şi morţii Domnului, pentru noi şi pentru mântuirea noastră, arătând că luminile aprinse sunt un simbol al speranţei, al încrederii, al comuniunii şi al solidarităţii umane, care anticipează învierea Mântuitorului Hristos.
Apoi, Înaltul Ierarh a binecuvântat manifestarea cultural-artistică şi spirituală, intitulată Calea luminii, desfăşurată la iniţiativa artistului plastic Prof. Mihai Şerbănescu, şi ajunsă la cea de a XIX-a ediţie. în acest An Centenar, au fost aprinse 2019 lumânări, mai mult cu una decât numărul anului în care ne aflăm, iar în faţa Catedralei a fost aprins un aranjament de lumânări dedicat acestei sărbători a unităţii noastre naţionale.
BIROUL DE PRESĂ AL ARHIEPISCOPIEI TAR-GOVIŞTEI

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro