DECONTAREA TRANSPORTULUI ELEVILOR

microbuzComisia de Învajamânt din Camera Deputajilor s-a pronunjat prin vot în favoarea unei propuneri legislative care reglementeaza decontarea, pe baza unui tarif mediu najional, a cheltuielilor de transport pentru elevii scolarizaji în alta localitate decât cea de domiciliu. Se doreste intro-ducerea unui plafon maxim, echivalent cu tariful mediu najional, calculat de catre Ministerul Transporturilor pe baza datelor centralizate de la toji operatorii rutieri de transport public de persoane interurban. Pentru operatorii care practica tarife mai mici sau egale cu tariful mediul najional, nu vor exista modificari pentru nicio categorie de calatori. În schimb, operatorii care practica tarife mai mari decât media najionala vor fi obligaji ca exclusiv în cazul elevilor sa aplice un tarif egal cu media najionala.
Adoptarea propunerii legislative va asigura accesul egal la educajie pentru toji elevii si va permite Ministerului Educajiei Najionale sa estimeze corect fondurile pentru decontarea cheltuielilor de transport. În acest fel, vor putea fi prevenite disfuncjiile care exista în prezent în decontarea calatoriilor pentru elevi.
Comisia de învajamânt din Camera Deputajilor a dat aviz favorabil. În curând, proiectul va fi dezbatut în Senat, care este camera decizionala. Vom reveni cu amanunte.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

PDL Dâmboviîa a râmas fârâ singurul senator

Marin Antonescu, membru în Birolul Permanent Judejean Interimar al PDL Dâmboviîa, a declarat ca nu l-a sur-prins plecarea senatorului Ovidiu Isaila la PSD. Desi a recunoscut ca nu are o con-firmare în acest sens, Marin Antonescu a lasat sa se înjeleaga ca nu exista regrete dupa respectivul parlamentar, susjinând ca […]