Published On: joi, ian. 7th, 2016

Declaraţii fiscale pentru persoanele care nu înregistrează venituri

nichiduta.ro

declaratii fiscaleCu excepţiile stabilite de lege, din acest an vor trebui să depună o declaraţie fiscală şi persoanele care nu înregistrează venituri. Potrivit Codului Fiscal, cei aflaţi în această situaţie vor trebui să plătească contribuţia de asigurări sociale de sănătate, în cuantum de 5,5% din salariul minim brut pe economie, pentru a dobândi calitatea de asigurat.
Nu au aceste obligaţii elevii şi studenţii cu vârsta sub 26 de ani, soţul, soţia şi părinţii fără venituri proprii aflaţi în întreţinerea unei persoane asigurate, femeile însărcinate şi persoanele cu handicap.
Pentru anul trecut, plata CASS la persoanele fără venituri a fost facultativă. începând de la 1 ianuarie 2016, Codul fiscal prevede obligaţia persoanelor aflate în această situaţie de a plăti contribuţia de asigurări sociale de sănătate, în valoare de 57 lei/lună.

eJobs

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

noriel.ro