DECLARAŢIE POLITICĂ Preşedintele-frână şi Opoziţia-fugă!

Domnule Preşedinte, Doamnelor şi domnilor deputaţi,
România traversează momente dificile şi delicate, generate de blocarea impardonabilă a activităţii Guvernului de către preşedintele ţării. Atitudinea sfidătoare şi dispreţuitoare a şefului statului este copiată la indigo de opoziţia parlamentară, care a refuzat săptămâna trecută să îşi voteze propria moţiune de cenzură!
Există anumite sensibilităţi politice de nuanţă care trebuie ştiute de români, mai ales că mai avem doar o lună până la scrutinul alegerilor prezidenţiale. Este vital ca oamenii să fie corect informaţi, pentru a vota în deplină cunoştinţă de cauză la viitoarele alegeri, atât cele prezidenţiale, cât şi cele locale şi parlamentare de anul viitor!
Pe de o parte, se vede din Cosmos că Iohannis ignoră în mod nepermis decizia Curţii Constituţionale, care s-a pronunţat clar asupra faptului că preşedintele a încălcat flagrant Constituţia României, blocând cu bună ştiinţă activitatea Guvernului. Inutil să mai vorbim despre prerogativele şi rolul unui preşedinte într-un stat democratic! Acest preşedinte, inexistent timp de cinci ani, şi-a depăşit acum toate responsabilităţile şi atribuţiile funcţiei, înjosind astfel instituţia prezidenţială a României. Decizia CCR îl obligă, fără tăgadă, să numească noii miniştri propuşi de premierul Viorica Dăncilă, însă, intrat în transa campaniei electorale, Iohannis a devenit în ultima vreme şi orb, nu numai mut, metaforic vorbind, lipsa sa de reacţie fiind patologică!
Refuzul preşedintelui de a aplica decizia Curţii Constituţionale şi a numi un ministru interimar la Educaţie va putea avea efecte distrugătoare pentru sistemul naţional de sănătate, deoarece o întreagă generaţie de tineri medici absolvenţi nu îşi vor putea susţine examenul de rezidenţiat, iar mulţi dintre ei vor prefera să plece astfel din ţară! Oare chiar nu-i pasă lui Iohannis de soarta celor 8.000 de absolvenţi ai facultăţilor de medicină???!!!
În acelaşi ton, opoziţia s-a opus citirii propriei moţiuni de cenzură, şi implicit votului acesteia, după ce luni de zile a clamat că vrea să răstoarne Guvernul! Probabil era prea mare deranjul să vină într-o zi de sâmbătă la parlament, dacă ei nu vin nici în timpul săptămânii….Demagogi, populişti, imaturi, incapabili, necredibili! Din această cauză, de fapt, ei fug de ei înşişi, inclusiv de propria moţiune, şi evident şi de guvernare! În concluzie, românii să stea liniştiţi: moţiunea de cenzură nu va trece!
Deputat PSD Dâmboviţa, GEORGETA-CARMEN HOLBAN

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Campania electorală pentru prezidenţiale va începe pe 12 octombrie şi se va încheia pe 9 noiembrie dimineaţa

Potrivit Legii 208/2015, campania electorală începe cu 30 de zile înainte de data desfăşurării alegerilor şi se încheie în ziua de sâmbătă care precedă data alegerilor, la ora 7,00. Astfel, la alegerile prezidenţiale din 10 noiembrie, campania electorală va începe pe 12 octombrie şi se va încheia pe 9 noiembrie […]