DECIZII IMPORTANTE ÎN BASCHETUL ROMÂNESC

Mihai ROŞOIU

Şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet s-a desfăşurat, în regim de videoconferinţă, cu prezenţa a 14 membri ai Consiliului Director. în calitate de invitaţi au participat la şedinţa online a Consiliului Director: reprezentantul MTS, dna. Anamaria Sintie, avocaţii Paul Mincu, Dragoş Balta şi Doru Toma.
Ţinând cont de Ordinea de zi a şedinţei desfăşurată online, Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet a adoptat următoarele decizii:

 1. Preşedintele FRB prezintă situaţia referitoare la Adunarea Generală ordinară de Alegeri a FRB, reprogramată pentru data de 14 mai 2021, fiind prezentate atât opiniile juridice solicitate de FRB avocaţilor Dragoş Balta, Paul Mincu, Marius Lazăr şi Doru Toma, precum şi notificarea MTS şi acţiunile existente în instanţă. Ca urmare a acestor discuţii, preşedintele FRB convoacă Consiliul Director, în regim de videoconferinţă, pentru data de 07.05.2021, ora 11:00.
 2. Se aprobă cu unanimitate de voturi următoarele materiale care vor fi prezentate spre aprobare în prima parte a Adunării Generale ordinare de Alegeri a FRB 2021:
 • Raportul de activitate pe anul 2020;
 • Bilanţul finaciar-contabil pe 2020;
 • Raportul comisiei de Cenzori şi Raportul firmei de audit;
 • Planul de activitate al FRB pe 2021 şi Bugetul de venituri-cheltuieli al FRB pe 2021.
  Totodată, deoarece Adunarea Generală ordinară de Alegeri a FRB a fost reprogramată pentru 14.05.2021, data ulterioară termenului limită de depunere a actelor fiscale la ANAF – sector 2 (30.04.2021), se aprobă cu unanimitate ca materialele aprobate în Consiliul Director să fie transmise, în termen, către instituţiile fiscale abilitate. în adresa către acestea se va menţiona faptul că aceste documente urmează să fie supuse spre aprobare în proxima Adunarea Generală ordinară de Alegeri 2021 iar această decizie va fi transmisă către ANAF – sector 2.
 1. Se aprobă cu majoritate de voturi (11 voturi pentru şi 3 abţineri) următoarele propuneri pentru fazele superioare din LNBm (play-off şi play-out), ţinând cont de situaţia financiară actuală, situaţie ce a fost îngreunată de cheltuielile mari din perioada pandemiei COVID-19:
 • meciurile din play-out şi cele pentru stabilirea locurilor 9-14 nu se mai dispută
 • meciurile din faza a doua a play-off-ului, pentru stabilirea locurilor 5-8, nu se mai dispută
 • meciurile din prima fază a play-off-ului se vor juca după sistemul „cel mai bun din 3 jocuri” astfel: primul meci (17.05.2021) la echipa mai bine clasată; al doilea meci (19.05.2021) la echipa mai bine clasată; al treilea meci, în cazul în care mai este necesar (21.05.2021) la echipa mai slab clasată;
  Totodată, meciurile de baraj ale echipelor clasate pe ultimele două locuri (13 şi 14) în clasamentul LNBM, ediţia 2020-2021, cu primele două echipe clasate la Turneul Final din Liga 1, ediţia 2020-2021, nu se mai dispută
  Primele două echipe clasate la Turneul Final al Ligii 1, ediţia 2020-2021, vor promova în LNBM, ediţia 2021-2022.
 1. Se aprobă cu unanimitate de voturi afilierea provizorie la FRB a Asociaţiei Academia Club Sportiv Phoenix Constanţa.
 2. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca FRB să acorde din sponsorizarea Superbet o sumă de bani (1.000 de euro/lunar), ca susţinere a activităţii sportive, fiecărui club participant în LNBM, care îndeplineşte condiţiile impuse de sponsor. Cluburile respective vor primi lunar de la FRB această sumă de bani, echivalentul în lei la data încasării sponsorizării de către FRB.
 3. La propunerea mai multor cluburi din CN de Juniori şi Liga 1, antrenorul federal Claudiu Fometescu prezintă propunerile Departamentului Competiţii-Eligibilitate de modificări ale datelor de desfăşurare ale turneelor finale. în urma discuţiilor, se aprobă cu unanimitate de voturi ca Turneul Final din Liga 1 să se desfăşoare în perioada 2-6 iunie 2021 (din cauza examenelor de Bacalaureat).
  Se reping propunerile referitoare la modificarea datelor turneelor din CN de juniori, astfel ca datele iniţiale din calendarul competiţional sunt menţinute (1 vot pentru modificări; 13 voturi pentru menţinerea datelor).
 4. Antrenorul federal Claudiu Fometescu informează Consiliul Director asupra componentei delegaţiei echipei feminine olimpice de baschet 3×3 a României care va participa la primele două turnee din cadrul FIBA 3×3 Women’s Series
  2021.
  Consiliul Director aprobă cu unanimitate de voturi mandatarea Departamentului Tehnic FRB şi a antrenoarei echipei feminine olimpice de baschet 3×3 a României să efectueze toate diligenţele în relaţia cu COSR pentru participarea echipei feminine olimpice de baschet 3×3 a României la JO de la Tokyo.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

ITM: Numai două cazuri de muncă nedeclarată, depistate în luna aprilie

Pe parcursul lunii aprilie, inspectorii ITM au desfăşurat controale prevăzute în Programul Cadru de acţiuni pentru anul în curs, dar au realizat şi acţiuni de verificare a neregulilor semnalate de angajaţii din judeţ. Latura preventivă nu a fost neglijată, astfel că, în cadrul întâlnirilor cu angajatorii dâmboviţeni, acestora li s-au […]