DECIZII FEDERALE ÎN BASCHETUL ROMÂNESC

Mihai ROŞOIU

Şedinţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet s-a desfăşurat în data de 20.01.2020, la sediul FRB, cu prezenţa a 13 membrii ai Consiliului Director. în calitate de invitat a participat la şedinţa juristul FRB, dl. Doru Toma.
în cadrul şedinţei Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet din data de 20.01.2020 au fost aprobate şi consemnate în procesul verbal următoarele decizii:
1. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca Adunarea Generală Ordinară a FR Baschet din 2020 să se desfăşoare, în data de 14 aprilie 2020, ora 10:00, la sediul FR Baschet, cu următoarea Ordine de zi:
– 1. Raportul de activitate al FR Baschet în anul 2019
– 2. Bilanţul financiar-contabil pe 2019 – 3. Raportul Comisiei de Cenzori şi raportul firmei de audit pentru 2019
– 4. Planul anual de activitate pentru 2020
– 5. Bugetul de venituri şi cheltuieli pentru
2020
– 6. Afilieri definitive şi dezafilieri
– 7. Diverse
2. Se aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul Comisiei de Disciplină (va fi încărcat la categoria regulamente pe site-
ul FRB).
3. Se aprobă cu unanimitate de voturi Regulamentul Specific al Cupei României de Baschet Masculin 3×3, ediţia 2020 (va fi încărcat la categoria regulamente pe site-ul FRB).
4. Preşedintele FRB prezintă spre informarea Consiliului Director deciziile Comitetului Executiv din data de 10.01.2020.
5. Se aprobă cu majoritate de voturi decalarea datelor de desfăşurare a Final 4 Cupa României, Masculin, din 08-09 februarie în 09-10 februarie 2020, şi renunţarea la organizarea evenimentului All Star Game (din 11 februarie este convocat lotul naţional de seniori).
6. Antrenorul federal, Dl. Claudiu Fometescu, prezintă propunerile făcute de preşedintele CCA, dl. Marcel Tenter, pentru componenta Colegiului Central al Antrenorilor: ca membrii sunt propuşi Alina Moanta, Tudor Costescu, Claudiu Fometescu, Dan Calancea, Cătălin Tănase şi Constantin Ioan, iar ca secretar tehnic Alin Saftel.
Se aprobă cu unanimitate de voturi.
7. Se aprobă cu majoritate de voturi propunerile CCLTO privind modificări la Regulamentul Specific al LNBF:
– repartizarea echipei de pe locul 7 din Grupa Est, în grupa 7-13, cu punctele acumulate în jocurile cu echipele de pe locurile 5 şi 6 din faza 1; – în faza a doua a LNBF, în caz de egalitate de puncte, departajarea echipelor se va face luând în calcul doar rezultatele înregistrate între ele în faza a doua.
8. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, informează Consiliul Director ca FRB a achiziţionat o linie de leduri electronice. Se aprobă cu unanimitate de voturi ca aceste leduri electronice să fie închiriate de FRB cu suma de 1.500 de euro/zi, la care se vor adăuga cheltuielile de transport pentru leduri, precum şi de cazare, masă, manipulare pentru un responsabil din partea FRB.
9. Se respinge cu unanimitate de voturi solicitarea CS Olimpia de a se înscrie cu a doua echipă în CN U13, în timpul competiţiei.
10. Referitor la memoriile înaintate de BC CSU Sibiu, U-BT Cluj-Napoca şi Asociaţia al 6-lea jucător, Dl. Doru Toma prezintă decizia Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării, comunicată prin adresa nr. 282/16.01.2020:
– Colegiul Director al CNCD, în şedinţa din 15 ianuarie 2020, în dosarul nr. 69/2019, s-a pronunţat ca art. 56 din RS LNBM constituie fapte de discriminare directă, pe criteriul de cetăţenie, conform art 2, alin 1 şi art 6 din OG 137/2000;
– sancţionează FR Baschet doar cu avertisment, având în vedere ca FRB, în şedinţa Consiliului Director din 25.11.2019, a anulat acest articol, eliminând discriminarea creată.
11. Se propune ca şedinţa preşedinţilor din LNBM să se desfăşoare la Cluj-Napoca, cu ocazia Final 4 Cupa României, Masculin, în data de 10 februarie, iar Consiliul Director să fie organizat, în data de 20 februarie, la Cluj-Napoca.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

Psihologia Politică şi Apărarea Socială (CXXXVII)

de Gustave Le Bon_ îmi imaginez că episodul distrugerii Cartaginei a bântuit nopţile unuia dintre oamenii noştri de Stat, în prezent preşedinte al Consiliului, după ce a avut loc greva poştaşilor. Fac această presupunere după ce am citit discursul pe care l-a rostit în faţa monumentului ridicat în memoria lui […]