DECIZII DE ULTIMĂ ORĂ ÎN BASCHETUL ROMÂNESC

Mihai ROŞOIU

Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet din data de 21.10.2020, în baza votului exprimat online de 11 membri ai Consiliului Director, a hotărât următoarele:

  1. Având în vedere decizia Consiliului Director de suspendare pentru o perioadă nedeterminată a turneelor preliminare din CRM şi ţinând cont de situaţia epidemiolog-ică (focare COVID-19) înregistrată la majoritatea echipelor masculine, precum şi de perioada de izolare sau carantinare obligatorie, se aprobă suspendarea Turneului 1 din cadrul LNBM, ediţia 2020-2021, programat iniţial să se desfăşoare pentru perioada 30 octombrie – 02 noiembrie 2020.
    Modificările aduse calendarului CRM şi LNBM vor fi anunţate cat de curând posibil.
  2. Ţinând cont de decizia Consiliului Director din data de 17.10.2020, referitoare numai la CRF, se aprobă extinderea modificării calendarului de testare obligatorie RT-
    PCR (şi pentru CRM, LNBM/LNBF).
    Astfel, se aprobă modificarea calendarului de testare obligatorie RT-PCR pre

mergător competiţiilor de baschet în sălile de sport – în aceste condiţii, ţinând cont de faptul că dorim asigurarea unui climat epidemiologic cât mai sigur pentru LNBM/LNBF şi CRM/CRF, precum şi de recomandările epidemiologului FRB, dar şi a celor din calendarul de testare FIBA, echipele participante la turneele din LNBM/LNBF şi CRM/CRF sunt obligate să facă testarea RT-PCR astfel:
T1 – cu 7 zile înaintea începerii competiţiei (se consideră că începerea competiţiei este de la intrarea echipelor în bula epidemiolog-ică la hotelul unde sunt cazate echipele)
T2 – cu cel mult 48 de ore înaintea începerii competiţiei (se consideră că începerea competiţiei este de la intrarea echipelor în bula epidemiologică la hotelul unde sunt cazate echipele).
Cele două testări RT-PCR sunt obligatorii pentru a putea participa în LNBM/LNBF şi CRM/CRF. în urma acestor testări, echipele vor putea participa în turneele competiţiilor naţionale de baschet doar cu sportivii şi membrii ai staff-urilor pentru care se prezintă 2 rezultate negative.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Next Post

bookbox Primii cinci luştri TROOPER - 25 ANI

Bucuria găsirii drumului bun, efervescenţa căutării şi a formării echipei cu cei care vor şi te pot însoţi de-a lungul întregii călătorii, emoţia începutului care nu se ştie cum va fi continuat, începuturile toate şi ducerea lor mai departe îmbogăţite, amplificate şi atinse vizibil de aripa benefică a creativităţii, a […]