Published On: lun, dec. 2nd, 2019

DECIZII DE ULTIM MOMENT ALE FEDERAŢIEI DE BASCHET

Şedniţa Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet s-a desfăşurat în data de 25.11.2019, la sediul FRB, cu prezeţta a 11 membrii ai Consiliului Director. în calitate de invitat a participat la şedintă juristul FRB, dl. Doru Toma.
în cadrul şedinţei Consiliului Director al Federaţiei Române de Baschet din data de 25.11.2019 au fost aprobate şi consemnate în procesul verbal următoarele decizii:
1. Se aproba cu unanimitate de voturi com-ponentţa lotului olimpic lărgit de baschet 3×3 feminin, componentţa poziţiilor din colectivul tehnic, planul de pregătire şi de participare în competeţii în vederea Jocurilor Olimpice de la Tokyo 2020.
2. Se aprobă cu unanimitate de voturi lista de premiere pentru calificarea la Jocurile Olimpice 2020. 3. Se aprobă cu majoritate de voturi modificările propuse de Departamentul Tehnic pentru „Procedura de plată a taxei de formare” şi cuantumul grilelor de transfer (junior-junior), care se vor aplica din decembrie 2019 (vor fi postate pe site-ul FRB la secţiunea regulamente).
4. Se aprobă cu majoritate de voturi propunerea Departamentului Tehnic ca, în cazul rezilierii unei colaborări dintre un club de seniori şi unul de juniori, sancţiunea de depunctare cu 5 puncte în sezonul curent LNBM să fie inlocuită cu o sancţiune financiară de 10 000 euro. în cazul în care culpa aparţine clubului de juniori, clubul de seniori se va adresa instanţei civile.
5. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, informează Consiliul Director asupra situaţiei Comisiei de Disciplină: dl. Doru Toma şi-a dat demisia în scris iar domnii Petre Brănişteanu şi Nicolae Pîrşu şi-au anunţat demisiile în mediu on-line. Totodată, dl. Horia Păun îşi manifestă nemulţumirea faţă de activitatea Comisiei de Disciplină şi propune revocarea acesteia. Se aprobă cu majoritate de voturi (9 voturi pentru, 1 vot împotrivă, 1 abţinere) revocarea Comisiei de Disciplină. Preşedintele FRB propune o noua Comisie de Disciplină, în următoarea componentţă: preşedinte, dl avocat Răzvan Boboc, membrii, d-na consilier juridic Mădălina Cristea şi d-na avocat Oana Diaconu; secretar tehnic dl. Laurenţiu Grigoriu. Se aprobă cu majoritate de voturi (9 voturi pentru, 1 vot împotrivă, 1 abţinere)
6. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, propune constituirea „Comisiei pentru implementarea şi dezvoltarea jocului de baschet 3×3” în componentţa: dna Alina Moanta, d-na Monica Nicolaescu, dl Andrei Talpeş, dl Adrian Voinescu, dl Radu Petre, dl Vlad Ghizdăreanu, dl Claudiu Fometescu. Se aprobă cu unanimitate de voturi.
7. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, informează Consiliul Director referitor la semnarea unui protocol de colaborare cu federaţiile naţionale din Israel, Elvetia şi Cipru.
8. Preşedintele FRB, dl. Horia Păun, prezintă situaţia de la Colegiul Central al Antrenorilor de baschet şi propune înlocuirea preşedintelui CCA, dl. Florin Nini, cu dl. Marcel Tenter. Se aprobă cu unanimitate de voturi revocarea Colegiului Central al Antrenorilor. Se aprobă cu unanimitate de voturi numirea d-lui. Marcel Tenter ca preşedinte al CCA, acesta urmând să-şi aleagă şi să prezinte o noua echipă până la următoarea şedinţă a Consiliului Director.
9. Juristul FRB, dl. Doru Toma, prezintă recomandările Comisiei Naţionale pentru Combaterea Discriminării şi se propune anularea regulii jucătorului naturalizat (punctul 56 din RS LNBM). Se aprobă cu majoritate de voturi (6 voturi pentru, 2 voturi împotriva, 3 abţineri) anularea regulii jucătorului naturalizat.
10. Secretarul general FRB, dl. Dan Berceanu, informează membrii Consiliului Director despre deciziile luate în Comitetul Executiv din 28.10.2019 şi despre adresa cluburilor din LNBF, care solicită FRB să modifice punctele 21 şi 54 din RS LNBF. Se aprobă cu majoritate de voturi (10 voturi pentru şi 1 abţinere) menţinerea deciziilor Consiliului Director referitoare la RS LNBF, competeţia continuând să se desfăşoare conform RS LNBF aprobat.
11. Secretarul general FRB, dl. Dan Berceanu, prezintă repartizarea drepturilor TV pentru LNBM, sezonul 2018-2019. Se aprobă cu unanimitate de voturi.
12. Se respinge propunerea antrenorului federal, dl. Claudiu Fometescu, de a se introduce o înlocuire temporară, în cazul accidentării unui jucător străin care necesită mai mult de trei luni de recuperare, înainte de 28 februarie 2020 (5 voturi împotriva, 2 voturi pentru, 4 abţineri).

About the Author

Leave a comment

XHTML: You can use these html tags: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>